ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίνι υπουργικό για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα»

Μίνι υπουργικό για το πολυνομοσχέδιο «σκούπα»

Στο επίκεντρο απολύσεις στο Δημόσιο, χαράτσι και ληξιπρόθεσμες οφειλές -

«Καμπανάκι κινδύνου» κρούει στους υπουργούς ο Σαμαράς

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με την συμμετοχή 6 υπουργών συνεδριάζει στις 13:30 το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Στην συγκεκριμένη κυβερνητική επιτροπή μετέχουν όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό τα οργανογράμματα των υπουργείων. Παράλληλα θα συζητηθεί και το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο, το κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, είναι μερικά από τα κύρια ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης.

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά – μιας και ο Γ. Στουρνάρας πρέπει στο Eurogroupτης 12ης Μαΐου να παρουσιάσει το ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο – ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τους υπουργούς για την άμεση υλοποίηση των όσων συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά καθώς την ερχόμενη εβδομάδα η Βουλή κλείνει λόγω των εορτών του Πάσχα. Επομένως, το νομοσχέδιο «σκούπα» το οποίο περιλαμβάνει τις απολύσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο, την παράταση στο «χαράτσι», τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Γ. Στουρνάρας, Ευ. Στυλιανίδης, Αντ. Μανιτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Π. Παναγιωτόπουλος, Δ. Σταμάτης, Σ. Κεδίκογλου.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το νομοθετικό πλαίσιο του επίμαχου νομοσχεδίου θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχει στο υπουργείο Οικονομικών στις 15:30 ο Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Φ. Σαχινίδη και Δ. Χατζησωκράτη αντίστοιχα.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς σχεδόν όλα τα θέματα είναι γνωστά και το μόνο που απομένει είναι η διατύπωση των νομοθετικών κειμένων.