ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «βόμβα» Καμμένου για τον «Κλεισθένη»

Νέα «βόμβα» Καμμένου για τον «Κλεισθένη»

Στη… γραμμή του προέδρου της ΚΕΔΕ τάσσεται ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προκαλώντας προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πάνος Καμμένος και Γιώργος Πατούλης συναντήθηκαν με βασικό αντικείμενο συζήτησης τη μεταρρύθμιση στην τοπική Αυτοδιοίκηση, τον γνωστό «Κλεισθένη1» που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους ΑΝΕΛ μετά την συνάντηση, «ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν την διάταξη αυτή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει από τη Βουλή.