ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτσι προσπερνά τον Φέντερερ – «Σφράγισε» το ρεκόρ του Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτσι προσπερνά τον Φέντερερ – «Σφράγισε» το ρεκόρ του Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η νίκη του Έλληνα τενίστα επί του Ράφα Ναδάλ θα φέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη ενώ κι «σφραγίζει» ένα μεγάλο ρεκόρ.

Ο Τσιτσιπάς άφησε εκτός συνέχεια τον Ισπανό, ο οποίος βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που σημαίνει ότι είναι δεδομένο πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει στην κορυφή ο,τι και να γίνει στο Australian Open.

Ο Σέρβος, λοιπόν, είναι σίγουρο ότι θα σπάσει την κορυφαία επίδοση για τις περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες παραμονής στο Νο1, η οποία αυτή τη στιγμή ανήκει στον Ρότζερ Φέντερερ με 310. Ο «Νόλε» θα φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό την 1η Μαρτίου και 8/3 θα έχει κάνει δικό του το συγκεκριμένο ρεκόρ με 311 εβδομάδες.

Μάλιστα, ο Ναδάλ μπορεί να υποχωρήσει στο Νο3, καθώς αν ο Μεντβέντεφ κερδίσει το πρώτο του Grand Slam της καρίερας του, τότε θα ανέβει πάνω από τον Ισπανό. Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά, μετράει 19 συνεχόμενες νίκες.

Όσον αφορά στον Έλληνα τενίστα, μπορεί να κερδίσει κι αυτός θέση και να βρεθεί στο No5, κάτι που θα συμβεί αν προκριθεί στον τελικό του Australian Open. Σε περίπτωση που τα καταφέρει τότε θα προσπεράσει τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος βρίσκεται πια στη «δύση» της καριέρας του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 755 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 313 οι διασωληνωμένοι, 13 νεκροί σε 24 ώρες