ΥΓΕΙΑ

Ιατρική ακριβείας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών – Προχωρά ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο

Ιατρική ακριβείας στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών – Προχωρά ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο

Συνάντηση Γεωργιάδη – Παπαδήμου

Η έναρξη του διαγωνισμού σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το νέο κτήριο έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του ΔΣ του ιδρύματος, Λουκά Παπαδήμο, την Παρασκευή (27/12/2019).

Ο υπουργός σε ανάρτησή στο Twitter γνωστοποίησε ότι συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), Λουκά Παπαδήμο και στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η έναρξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για το νέο κτήριο με τεχνική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης (EBRD). Στο μεταξύ, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, αναφέρει ότι: «Ξεκινά ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικου Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2018 υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης (EBRD) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για το έργο του νέου κτηρίου του ΙΙΒΕΑΑ για την ανάπτυξη υπηρεσιών εξατομικευμένη ιατρικής που υλοποιείται ως έργο ΣΔΙΤ.

Εκτιμάται ότι οι νέες εγκαταστάσεις θα διπλασιάσουν τις ερευνητικές θέσεις που παρέχονται σήμερα από το ίδρυμα. Το επενδυτικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια σύγχρονη κτηριακή εγκατάσταση, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ενώ το έργο περιλαμβάνει και την ανακατασκευή του Λοβέρδειου κτηρίου που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, για τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών πρωτοτύπων και γενοσήμων φαρμάκων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις