ΥΓΕΙΑ

Παραιτήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου – Πενήντα γιατροί σε ανοιχτή ρήξη με τον διοικητή

Παραιτήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου – Πενήντα γιατροί σε ανοιχτή ρήξη με τον διοικητή
INTIME NEWS

«Το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σ’ ένα κρεβάτι, αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει». Αυτό το τόσο απλό και ουσιώδες επισήμανε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σε βάρος της οποίας άσκησε πειθαρχική δίωξη ο διοικητής.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου εφημερεύει από τον Δεκέμβριο χωρίς να καλύπτεται η Παθολογική κλινική. Επειδή ακριβώς στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει.

Την Κυριακή (17/01/2021) δεν υπήρχε για ακόμα μία φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ο εφημερεύων παθολόγος αποφάσισε να μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική να μη δέχεται νέα περιστατικά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, «αντί να αντιληφθεί την αγωνία των γιατρών που έχουν εξουθενωθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να φροντίσει για τη στελέχωση του Τμήματος, αντί να συμπορευτεί με τους γιατρούς, επέλεξε να αντιδράσει με αυταρχισμό» και κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Διευθύντριας της Παθολογικής Ελένης Ιωαννίδου, επειδή έκανε το ιατρικώς αυτονόητο για την ασφάλεια των ασθενών της, καταγγέλλει το «ΜΕΤΩΠΟ Νοσοκομειακών Γιατρών».

Στην Παθολογική Κλινική τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετούν μόνο δύο μόνιμοι γιατροί σε σύνολο έξι οργανικών θέσεων, οι οποίοι έχουν εξουθενωθεί σωματικά και ψυχικά εξαιτίας της υπερεφημέρευσης με αλλεπάλληλα αναγκαστικά «εντέλλεσθε», διευκρινίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι 50 γιατροί του νοσοκομείου έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Διευθύντρια της Παθολογικής, ενώ 15 γιατροί έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους μέχρι να ανακληθεί η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά την άμεση παρέμβαση της διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και απαιτεί να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της γιατρού, όπως και να βρεθεί επειγόντως λύση για τις τραγικές ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού που οδηγούν το νοσοκομείο σε λειτουργική κατάρρευση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια