ΥΓΕΙΑ

Ασκληπιείο Βούλας: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το μέλλον του νοσοκομείου και τις ΣΔΙΤ

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Η προβολή σποτ στο εξωτερικό πέντε νοσοκομείων του ΕΣΥ, μεταξύ των οποίων και του Ασκληπιείου Βούλας, με θέμα την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, θορύβησε τους υγειονομικούς του νοσοκομείου, οι οποίοι βλέπουν προσπάθεια επιτάχυνσης των ΣΔΙΤ.

Το Ασκληπιείο Βούλας, ο «Ευαγγελισμός», το ΚΑΤ, το «Αττικόν», το Παίδων «Αγία Σοφία» είναι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα οποία μαζί με το Ωνάσειο επιλέχθηκαν να προβληθούν σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο διοικητής του Ασκληπιείου. Επίσης, τονίζει ότι στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», «όπου προβλέπονται επενδύσεις 1.500.000.000 ευρώ στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, η προβολή νοσοκομείων που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μεγάλο κομμάτι αυτών και να τις απορροφήσουν, είναι αυταπόδεικτα σημαντική».

Χθες, Πέμπτη (20/05/2021) το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης καθώς και εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ. «Μετά τη δημόσια τοποθέτηση της διοίκησης του Ασκληπιείου Βούλας σε δελτίο τύπου περί ένταξης του νοσοκομείου μας στη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να προσελκυστούν οι επενδυτές από Ελβετία και αλλού για να χρηματοδοτήσουν το Ασκληπιείο "της νέας εποχής", η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων που κάλεσε το Σωματείο μας δεν μπορούσε παρά να είναι ακόμη πιο μαζική. Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, γεμάτο από συναδέλφους που αγωνιούν για το μέλλον του νοσοκομείου μας και εξεγείρονται απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μέρους ή όλου του Ασκληπιείου, υπήρξε απόλυτη ομοφωνία: δεν δεχόμαστε καμία ΣΔΙΤ, δεν θέλουμε επενδύσεις, αλλά γενναία κρατική χρηματοδότηση. Η υγεία είναι δικαίωμα για όλους, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Η εκτίμηση των εργαζομένων είναι ότι το Ασκληπιείο Βούλας εντάσσεται στο σχεδιασμό ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, στον οποίο κεντρική θέση έχει η επένδυση στο Ελληνικό. «Θέλουν ένα Ασκληπιείο μίας, δύο, πολλών ταχυτήτων. Από τη μία τα νέα κτήρια των δωρεών – επενδύσεων, όπου οι μεγαλοδιευθυντές ετοιμάζουν τις ακριβές κλινικές τους στη "νέα εποχή", οι πλούσιοι πελάτες, οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών. Από την άλλη, τα κτήρια που δεν ανακαινίζονται, οι "δευτεροκλασάτοι" γιατροί, νοσηλευτές, παρασκευαστές και διοικητικοί, οι συμβασιούχοι, οι ΟΑΕΔ, οι εργολαβικοί, οι φτωχοί ασθενείς. Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι» αναφέρει το Σωματείο.

Οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και καλούν τους φορείς των νοτίων προαστίων, σωματεία, συλλόγους γονέων, συλλόγους ασθενών, καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αριστοτελία Πελώνη στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, σταδιακά τα επόμενα ανοίγματα