ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ

ΙΣΑ: Απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ

Εκκρεμεί η πληρωμή των εφημεριών από τον περασμένο Μάιο σε γιατρούς που υπηρετούν σε νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), και κυρίως σε Κέντρα Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών και καλεί το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει άμεσα, για την πληρωμή των εργαζομένων.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι γιατροί εξαναγκάζονται από τις διοικήσεις, προκειμένου να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα τους, να υπογράφουν ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις, ότι εφημερεύουν με προσωπική τους ευθύνη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας» επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Καλούμε εδώ και τώρα το υπουργείο Υγείας να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που στηρίζουν με αυταπάρνηση το σύστημα που καταρρέει, οδηγούνται από την πολιτεία σε οικονομική εξαθλίωση και επαγγελματική εξουθένωση. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα φυγής από το δημόσιο σύστημα υγείας. Η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα, για να διασφαλίσει τις επαγγελματικές και τις οικονομικές συνθήκες που θα κρατήσουν τους γιατρούς στο ΕΣΥ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα οδηγηθούμε δραματική επιδείνωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών».