Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Ξεκίνησε μια νέα εποχή στον τουρκικό στρατό- εξοπλίζεται με εγχώρια όπλα»

«Ξεκίνησε μια νέα εποχή στον τουρκικό στρατό- εξοπλίζεται με εγχώρια όπλα»

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει τη δυνατότητα της χώρας να προμηθεύσει στο στρατό όπλα, τα οποία παράγονται στο εργοστάσιο όπλων στο Κιρίκκαλε, στην κεντρική Ανατολία.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Ξεκίνησε μια νέα εποχή στον τουρκικό στρατό- εξοπλίζεται με εγχώρια όπλα», επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του ΥΠΑΜ της Τουρκίας Φικρί Ισίκ.

Είπε χαρακτηριστικά πως «Η παράδοση του εθνικού τουφεκιού στο πεζικό των ενόπλων δυνάμεων γίνεται με γνώμονα τη χρησιμοποίησή του με ασφάλεια», προσθέτοντας ότι η Τουρκία εδώ και 14-15 χρόνια προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τους ξένους προμηθευτές αμυντικής βιομηχανίας.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τα τουφέκια εθνικής παραγωγής είναι μια συνέχεια μιας προσπάθειας που προκάλεσε συναισθήματα σε άλλες χώρες αλλά είναι τώρα μια πραγματικότητα που δείχνει τις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας, Μουσταφά Τανριβέρντι (Mustafa Tanrıverdi) προσπάθησε να επωφεληθεί πουλώντας κρατικά μυστικά αλλά συνελήφθη για απιστία προς το κράτος.

Συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα τουφέκι MPT-76 που αναπτύχθηκε με την εγχώρια τεχνολογία και προσπάθησε να το πουλήσει έναντι ενός εκατομμυρίου και 100 χιλιάδων λιρών ( μάλλον, Τουρκίας), όπως σημειώνει το τουρκικό «Ensonhaber.com”.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων