ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η VW μπαίνει στον πόλεμο των άστρων

Η VW μπαίνει στον πόλεμο των άστρων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της νέας σειράς του Star Wars η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε δύο ειδικές εκδόσεις με κεντρικό θέμα τον Obi-Wan Kenobi.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν είστε από αυτούς που όταν ήσασταν παιδιά κρατούσατε ένα φωτόσπαθο, τότε είναι περιττό να σας μιλήσουμε για το Star Wars και τις σχετικές σειρές που έχουν βασιστεί στο διάσημο sequel που είναι από τα πιο επιτυχημένα παγκοσμίως. Μία από αυτές τις σειρές είναι και η μίνι τηλεοπτική σειρά Obi-Wan Kenobi που βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα του Star Wars.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η Volkswagen στην Καλιφόρνια, όπου πρόσφατα έγινε η πρεμιέρα της σειράς -στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμη από τις 14 Ιουνίου στην πλατφόρμα της Disney+ που θα ξεκινήσει την ίδια μέρα- παρουσιάστηκαν δύο πρωτότυπες ειδικές εκδόσεις του ηλεκτρικού ID.Buzz.

Η μία έκδοση είναι η Light Side που βασίζεται στο επιβατικό ID. Buzz και ξεχωρίζει από το μπεζ χρώμα που είναι εμπνευσμένο από τον μανδύα του Obi-Wan. Απ εκεί και πέρα υπάρχει μία μπλε ρίγα και η φωτιζόμενη λωρίδα στην μάσκα να μας παραπέμπει σε φωτόσπαθο που ενεργοποιείται.

Για την άλλη έκδοση, την Dark Side, δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Έχει βασιστεί στον εχθρό του Obi-Wan, τον δαιμόνιο Darth Vader. Εξού και το μαύρο χρώμα του αμαξώματος που εναλλάσσεται με το έντονο κόκκινο, ενώ τα λογότυπα Empire να μας θυμίζουν την δικτατορία της γαλαξιακής αυτοκρατορίας.

Τέλος, να πούμε πως τα δύο πρωτότυπα του ID. Buzz δεν πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή καθώς δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την προώθηση των στάνταρ εκδόσεων του ηλεκτρικού μοντέλου. Και για τους φανατικούς του Star Wars να υπενθυμίσουμε πως ο Ewan McGregor θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, ως ο νέος πρεσβευτής της Volkswagen.