Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όταν οι Κινέζοι έχουν κέφια φτιάχνουν αυτοκίνητα όπως το ORA Good Cat

Newsbomb

Παρατηρώντας αυτό το συμπαθητικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να μην σου έρθουν στο νου διάφορα γνωστά μοντέλα. Ευρωπαϊκά.

Του Γιάννη Σκουφή

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα περιβόητα copy-cats, τα μοντέλα που κατασκευάζουν διάφορες κινεζικές εταιρείες για την εγχώρια αγορά τους και είναι αντιγραφές γνωστών αυτοκινήτων. Άλλων φυσικά κατασκευαστών. Στην περίπτωση όμως του Ora Good Cat -τι όνομα και αυτό!- της Great Walls δεν έχουμε μια απλή κόπια αλλά μια περίτεχνη εφαρμογή του copycat.

Και αυτό επειδή ο εμπνευστής του φαίνεται σα να έχει διαλέξει ότι του άρεσε από άλλα μοντέλα, εμπνευσμένος καταρχήν από την γενική φόρμα και το εμπρός μέρος μίας Porsche Macan ή ακόμη καλύτερα ενός Fiat 500X.

Στο εσωτερικό βλέπουμε πως έχει δανειστεί το στιλ του Fiat 500 σε ότι αφορά στα χρώματα, ενώ η διάταξη του ταμπλό με τις δύο κολλητές οθόνες μας παραπέμπει σε εκείνη του νέου VW Golf.

Το πίσω μέρος με την ρετρό διάθεση δείχνει αρκετά πιο ασιατικό, ενώ συνολικά το Ora έχει συμπαθητική συνολική εμφάνιση και μήκος που φτάνει τα 4,23 μέτρα.

Το σύστημα πρόωσης του είναι ηλεκτρικό, με ένα μοτέρ στον εμπρός άξονα το οποίο αποδίδει 143 ίππους και 210 Nm, τιμές ικανοποιητικές όπως ικανοποιητική είναι και η αυτονομία των 500 χιλιομέτρων (κατά NEDC) που ανακοινώνει η κινεζική εταιρεία.

Για λόγους… εγκυκλοπαιδικούς να αναφέρουμε πως το εμπορικό λανσάρισμα του ORA στην Κίνα έχει οριστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.