GOSSIP

Γιώτα Νέγκα: «Ζητάμε να αμείβονται οι τραγουδιστές όπως όλοι οι εργαζόμενοι»

Γιώτα Νέγκα: «Ζητάμε να αμείβονται οι τραγουδιστές όπως όλοι οι εργαζόμενοι»

H Γιώτα Νέγκα ως Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών μίλησε για την αίτησή τους να αμείβονται για τις εμφανίσεις τους σε μουσικές εκπομπές.

400 καταξιωμένοι καλλιτέχνες αναζητούν άλλες πηγές εσόδων λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνουν εξαιτίας του κορονοϊού.

Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων η ζήτηση των τραγουδιστών σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι μεγάλη, έτσι αποφάσισαν να διεκδικήσουν αμοιβές για την κάθε τους εμφάνιση.

Συγκεκριμένα η Γιώτα Νέγκα είπε: «H πρωτοβουλία αφορά τις αμοιβές των τραγουδιστών που συμμετέχουν σε αμιγώς μουσικές εκπομπές. Ζητάμε να επανέλθει αυτό και να αμείβονται και οι τραγουδιστές όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτή η απαίτηση δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα.»!

Και πρόσθεσε η τραγουδίστρια στην εκπομπή Happy Day: «Είναι απλά το δικαίωμά μας στην αμοιβή της εργασίας μας. Η επιστολή μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί από 500 συναδέρφους μας και ο κατάλογος μεγαλώνει. Αυτή η πρωτοβουλία δεν αφορά εκπομπές σαν τη δική σας, δηλαδή μαγκαζίνο.»!

Και κατέληξε λέγοντας η Γιώτα Νέγκα: «Είχαμε μια πρώτη θετική ανταπόκριση από την κρατική τηλεόραση. Μας δίνει χαρά και τη βεβαιότητα ότι θα μπούμε στη διαδικασία να υπογράψουμε μια συλλογική σύμβαση. Δεν έχουμε μπει σε συζητήσεις για το οικονομικό»!