ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Η Ελλάδα προτεραιότητα της ευρωζώνης

Μέρκελ: Η Ελλάδα προτεραιότητα της ευρωζώνης

Τη διασφάλιση του δεύτερου πακέτου διάσωσης προς την Ελλάδα ανέδειξε η Άνγκελα Μέρκελ ως την κύρια προτεραιότητα της ευρωζώνης στην αρχή του νέου έτους, όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

«Η βασική προτεραιότητα της ευρωζώνης για το 2012 είναι να διασφαλιστεί το δεύτερο σχέδιο διάσωσης και η ολοκλήρωση του PSI για την Ελλάδα» είπε την Τετάρτη η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την ταχύτητα με την οποία εφαρμόζει η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας τα μέτρα λιτότητας.

«Βλέπουμε με μεγάλο σεβασμό το πόσο γρήγορα εφαρμόζονται τα μέτρα (στην Ιταλία)», είπε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη στον Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης, στο Βερολίνο.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της ευρωζώνης την απόφαση για ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, ώστε στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι ηγέτες να επικεντρωθούν στα δομικά προβλήματα της ζώνης του ευρώ.