ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: Αξιολόγηση επ' αόριστον σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 67%

Μητρόπουλος αναπηρία αξιολόγηση
Ο Αλέξης Μητρόπουλος
INTIME/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τι ισχύει αναφορικά με το νέο κανονισμό για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% - «Ταφόπλακα» στις χρονοβόρες και ανούσιες διαδικασίες, οι οποίες δημιουργούσαν ταλαιπωρία σε ανθρώπους με αναπηρία. 

Ο νομικός, Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για το νέο κανονισμό που αφορά τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε: «μία σημαντική εξέλιξη που αφορά την δημοσίευση στο φύλλο της Ελληνικής Κυβερνήσεων του νέου κανονισμού για τα ποσοστά αναπηρίας. Κυρίως τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος και ο νέος κανονισμός για όσους υπάγονται σε ασθένειες που θεωρούνται μη αναστρέψιμες ή συνδυασμός ασθενειών και τους δίνουν ποσοστό πάνω από το 67%, σε αυτούς παρέχεται η αξιολόγηση επ’ αόριστον με συνέπεια να μην καλούνται να επανεξετάζονται αλυσιδωτές φορές στα ΚΕΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο «υπάρχει μία θετική εξέλιξη και απαλλάσσονται από τις επανακρίσεις και τις επανεξετάσεις όσοι πληρούν δύο προϋποθέσεις. Δηλαδή αυτοί που έχουν μια ασθένεια μη αναστρέψιμη – αυτό υπάγεται στο σημερινό κανονισμό – και δεύτερον έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%» διευκρίνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Η Βίκυ Σταμάτη άλλαξε το επώνυμό της

Καιρός – Αρναούτογλου: Μεγάλο καιρικό σασπένς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά