ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ

Έκρηξη της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ

Η πιο πρόσφατη από τις εκθέσεις για την επιδημία παχυσαρκίας στις ΗΠΑ παρουσιάζει την συνηθισμένη ζοφερή εικόνα: το 35,7% των ενηλίκων και το 16,9% των παιδιών ηλικίας από 2 έως 19 ετών είναι υπέρβαρο...

Για πρώτη φορά όμως η μελέτη του Ταμείου για την Υγεία στην Αμερική και του Ιδρύματος Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον (η 9η που έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα) χρησιμοποιεί ένα είδος "χρονομηχανής" για να ερμηνεύσει τα στοιχεία. Με βάση πληθυσμιακά και άλλα στοιχεία, η έκθεση προβλέπει ότι μέχρι το 2030, αν δεν αλλάξει τίποτα, οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί θα είναι παχύσαρκοι (44% ανά πολιτεία κατά μέσο όρο, ενώ σε 13 Πολιτείες θα ξεπεράσει το 60%).

Δεδομένου ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι χρόνιες καρδιοπάθειες ενδέχεται να φτάσουν τα 6,8 εκατομμύρια κρούσματα από 1,3 εκατομμύρια σήμερα. Το ιατρικό κόστος για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία θα αυξηθεί κατά 66 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από 147 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα.