ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας, καθώς και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενης συνολικά από 130 άτομα, τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, ενώ παράλληλα διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης, εντοπίστηκαν οι κλεπταποδόχοι, τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσης καθώς και οι αποθήκες, εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Η δράση της οργάνωσης εκτεινόταν στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Με την πρόοδο των ερευνών, όμως, εξακριβώθηκε η επέκταση της δράσης της και σε άλλες περιοχές όπως των Αμπελοκήπων, του Νέου Ψυχικού, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που εξελίχθηκε σε πέντε φάσεις, συνελήφθησαν 70 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 43 προφυλακίστηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 60 αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα περισσότερες από 405 κλοπές και ληστείες, ενώ διαπιστώθηκαν περισσότερες από 300 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Στην τελική φάση της εξάρθρωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 28 Μαϊου, με συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Α. Συντάγματος και τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 17 μέλη, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 14, ενώ 1 κρατείται στην Αμυγδαλέζα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα κάνναβης, 2 Ι.Χ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση - βιτριόλι: «Αγγίζουν» τη γυναίκα με τα μαύρα - Κοντά στην ταυτοποίησή της η ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις