ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθησαν κουκουλοφόροι που λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι

Συνελήφθησαν κουκουλοφόροι που λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι

Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Λιβαδάκι Δράμας εξιχνίασαν άνδρες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η οποία διαπράχθηκε στις 16/5/2014.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 44, 41, 39 και 29 ετών καθώς και ενός ακόμη 37χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αρμενίας για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών, πλαστογραφία και απείθεια.

Την Τετάρτη (17/12/2014) στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ο 44, 41 και 31 ετών.

Όπως προέκυψε από τις ενδελεχείς έρευνες το πρωί της 16/5/2014 οι δράστες επιβαίνοντες σε δύο οχήματα φορώντας κουκούλες και κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι αρχικά ακινητοποίησαν την 73χρονη που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού, όπου της δέσμευσαν τα χέρια και τα πόδια με κολλητική ταινία.

Οι δράστες με τον ίδιο τρόπο ακινητοποίησαν και τον 78χρονο σύζυγό της, που προσήλθε στο σπίτι και ακολούθως, αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους, διαφεύγοντας με τους συνεργούς τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και του 37χρονου αλλοδαπού, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ), 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,9 γραμμαρίων, 1 πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, 37 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι ο 29χρονος κρατείται σε κρατητήρια αστυνομικής υπηρεσίας της Χαλκιδικής, για απόπειρα ληστείας, ενώ ο 31χρονος προ επικείμενης έρευνας στην οικία του, δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, αρνούμενος την είσοδό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις