ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον εισαγγελέα οι ληστές που συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο

Στον εισαγγελέα οι ληστές που συνελήφθησαν στη Νέα Αγχίαλο

Στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών οδηγούνται το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαΐου, οι δύο εκ των τριών καταζητούμενων ληστών που διέμεναν στο διώροφο σπίτι στη Χρυσή Ακτή Νέας Αγχιάλου Βόλου, όπου έγινε την Παρασκευή η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ για τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, οι τρεις ληστές, εκ των οποίων ο ένας αυτοκτόνησε όταν αντελήφθη τους αστυνομικούς, εντοπίστηκαν μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, που ενεπλάκη στην υπόθεση μετά από πληροφορίες ότι πιθανόν σε δύο σοβαρές ένοπλες ληστείες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Θεσσαλίας πιθανόν εμπλέκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Τελικά από την αστυνομική επιχείρηση βγήκε «λαβράκι», καθώς εκτός των άλλων, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο 37χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης, που καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

kataz1

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας, 34 ετών, ενώ ο δεύτερος από τους συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου, 44 ετών. Οι δύο τελευταίοι ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον καταζητούμενο Γιώργο Πετρακάκο ο οποίος διαφεύγει, οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, ενώ φέρονται ως δράστες και άλλων πολλών ληστειών.

Πώς συνέλαβαν τους ληστές

2303350 copy

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Τσακνάκη, οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου μετά τον εντοπισμό ενός φορτηγού 4Χ4 «Νισάν Ναβάρα» που είχε θεαθεί μετά την ένοπλη ληστεία στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, έξω από σούπερ μάρκετ στον Βόλο. Με το αυτοκίνητο αυτό, ο Σπ. Δραβίλας, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, μετέβη στο διώροφο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο υπό την επιτήρηση αστυνομικών.

Λίγη ώρα μετά άλλο άτομο βγήκε από το σπίτι και μετέβη με το ίδιο αυτοκίνητο στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας, όπου έκανε κατόπτευση εξωτερικά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Νέα Αγχίαλο. Όπως προκύπτει, το άτομο αυτό ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Τότε αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια όμως της προσπάθειας να πλησιάσουν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, γύρω στις 4 το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, κάλεσαν τους ένοικους του σπιτιού να παραδοθούν.

Τότε βγήκε ένα άτομο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ο Τσιρώνης, κρατώντας καλάσνικοφ και ζήτησε από τους αστυνομικούς εγγυήσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί. Αμέσως μετά ακούστηκαν 4 πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια παραδόθηκαν οι Χριστοδούλου και Τσιρώνης, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Ο Τσιρώνης δήλωσε ότι είναι ο Δραβίλας, κάτι όμως που αργότερα διευκρινίστηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη των δύο μπήκαν στο σπίτι όπου στο σαλόνι του πρώτου ορόφου βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους ληστές, ο οποίος σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καλάσνικοφ, το οποίο είχε στη θέση βολή κατά ριπάς. Δίπλα του βρέθηκε το όπλο και 4 κάλυκες.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν άλλο δύο πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ και 4 πιστόλια, ενώ στο προαύλιο βρέθηκαν τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Πρόκειται για το «Νισάν Ναβάρα» που είχε κλαπεί στις 19/1/2015 από την Ηλιούπολη και δύο ΙΧ που είχαν κλαπεί από τη Γλυφάδα στις 21/12/2013 και στις 12/5/2015, το ένα μάρκας «Τζάκουαρ» και το άλλο «Φολκσβάγκεν Πασάτ». Τα όπλα και τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για εξερεύνηση.

Σημειώνεται ότι στις δύο τελευταίες ληστείες που έγιναν στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 2015 και στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι ήταν και οι τρεις που έμεναν στο σπίτι της Αγχιάλου.

Το σπίτι αυτό είχε ενοικιαστεί πριν από οχτώ μήνες από έναν εκ των τριών ληστών. Ο κ. Τσακνάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν και άλλα σπίτια που χρησιμοποιεί η συμμορία, γι’ αυτό συνεχίζονται οι έρευνες, όπως επίσης και στο σπίτι της Αγχιάλου, όπου αναζητούνται αποτυπώματα και γενετικό υλικό, καθώς και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βοηθήσει στις αστυνομικές αρχές.

Σε ερώτηση αν οι τρεις ληστές έχουν οποιαδήποτε επιλογή με τρομοκρατία, ο κ. Τσακνάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο παρά το γεγονός ότι σε κάποιες από τις ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας στο παρελθόν φαίνεται ότι συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης.

Σχετικές ειδήσεις