ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ληστεία Βριλήσσια: Δύο όπλα και μια χειροβομβίδα είχαν οι ληστές - Τεράστια επιτυχία της ΔΙ.ΑΣ.

Ληστεία Βριλήσσια: Δύο όπλα και μια χειροβομβίδα είχαν οι ληστές - Τεράστια επιτυχία της ΔΙ.ΑΣ.

Αδίστακτοι και άκρως επικίνδυνοι ήταν οι δύο κακοποιοί που αποπειράθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (26/11) να ληστέψουν με την απειλή όπλων το Σούπερ Μάρκετ στην οδό Αναγεννήσεως στα Βριλήσσια.

Οι δράστες, ηλικίας 40 και 45 ετών, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και είχαν επάνω τους δύο όπλα και μία χειροβομβίδα.

Δεν υπολόγισαν όμως την άμεση επέμβαση των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η οποία μέσα ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σημείο «πετυχαίνοντας» τους ληστές την ώρα που έβγαιναν από το Σούπερ Μάρκετ.

Οι κακοποιοί, οι οποίοι ήταν γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. για τη δράστη τους, σήκωσαν αμέσως τα όπλα και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. απάντησαν στα πυρά καταφέρνοντας να ακινητοποιήσουν τον έναν ληστή ενώ ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν στην κατοχή τους δύο όπλα και μία χειροβομβίδα και όπως τονίζουν οι αστυνομικοί «οι δράστες ήταν ικανοί για όλα».

Όπως αναφέραμε, πρόκειται για δύο πολύ γνωστούς κακοποιούς, που στο παρελθόν έχουν χτυπήσει Σούπερ Μάρκετ και τράπεζες, ενώ είχαν εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Οι δύο κακοποιοί φαίνεται να έγιναν ομάδα μετά την αποφυλάκισή τους, ενώ δεν αποκλείεται να είχαν επαφές και με άτομα που είναι στη φυλακή.

Οι αστυνομικοί ερευνούν πλέον εάν οι δύο ληστές είναι πίσω και από τα τελευταία περιστατικά ένοπλων ληστειών σε Σούπερ Μάρκετ, που έγιναν πριν από λίγες ημέρες στην Αττική.

Συγχαρητήρια από τον Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Τα εύσημα στους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αποδίδει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής τονίζοντας πως οι αστυνομικοί μπορούν να αναμετρηθούν με τους πλέον σκληρούς κακοποιούς με τα πιο επικίνδυνα όπλα και να βγουν νικητές, σε αντίθεση με τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις που τους στοχοποιούν και τους τρομοκρατούν.

Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά όσων με εντολές τους καθιστούν διακοσμητικούς απέναντι σε δειλούς κουκουλοφόρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί θερμά τους Συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, γιατί σηκώνουν στους ώμους τους για ακόμη μια φορά την τιμή της Αστυνομίας, συλλαμβάνοντας κακοποιούς μετά από ένοπλη "μάχη" με ανθρώπους που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τους. Ευτυχώς αφοπλίστηκαν έγκαιρα και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν δύο χειροβομβίδες που κατείχαν , η μια που βρέθηκε στο τσαντάκι του τραυματία κακοποιού και η δεύτερη που βρέθηκε στο αυτοκίνητο τους, αναλογιζόμενοι τις ενδεχόμενες συνέπειες για αστυνομικούς και πολίτες!!! Τα ευρήματα παραπέμπουν ακόμη και σε χρήση κοκαΐνης πριν τη ληστεία στο γνωστό σουπερμάρκετ.

Το γεγονός αποδεικνύει ότι ολόκληρη η Αστυνομία οι Συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ μπορούν να αναμετρηθούν με τους πλέον σκληρούς κακοποιούς με τα πιο επικίνδυνα όπλα και να βγουν νικητές, σε αντίθεση με τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις που τους στοχοποιούν και τους τρομοκρατούν, σε αντίθεση με τις Έ.Δ.Ε που τους μουδιάζουν και τους παραλύουν., σε αντίθεση με εντολές που τους καθιστούν διακοσμητικούς απέναντι σε δειλούς κουκουλοφόρους!

Το ΣΕΦΕΑΑ τους στηρίζει και θα τους στηρίζει έμπρακτα εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του, που σίγουρα αποτελεί προέκταση της ευγνωμοσύνης όλης της κοινωνίας και των πολιτών της!»

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα στέγασης 2019: Δείτε ΕΔΩ ποιοι δικαιούνται έως 210 ευρώ το μήνα

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πόσα χρήματα θα πάρετε (ΠΙΝΑΚΑΣ)