ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο καταγγελλόμενος βιασμός στην Επίδαυρο και «τα παιδιά του Λιγνάδη» - Καταθέτει το 2ο φερόμενο θύμα

Ο καταγγελλόμενος βιασμός στην Επίδαυρο και «τα παιδιά του Λιγνάδη» - Καταθέτει το 2ο φερόμενο θύμα
Intime News

Με το δεύτερο φερόμενο θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη θα ξεκινήσει αύριο η ακροματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. 

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβει ο 25χρονος σήμερα S., ο οποίος καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Ο αιγυπτιακής καταγωγής άνδρας, το 2014 γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω ενός συμμαθητή του, που γνώριζε τον σκηνοθέτη μέσω της αδελφής του, η οποία συμμετείχε σε θεατρική του παράσταση. Κατά τα αναφερόμενα στο βούλευμα, «ο κατηγορούμενος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του και για το όνειρο του να ασχοληθεί με το θέατρο και την τηλεόραση. Του έλεγε πόσο όμορφος ήταν και υποσχόταν να τον βοηθήσει επαγγελματικά», με αποτέλεσμα «αυτό να εξυψώσει ηθικά τον ανήλικο που δεν είχε καμία υποστήριξη από την οικογένεια του και να το κάνει να εμπιστευθεί απόλυτα τον κατηγορούμενο και να συνάψουν σχέση κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος τον επισκεπτόταν συχνά στο διαμέρισμα του».

Σύμφωνα με τους δικαστές στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη εμφανίζονταν και άλλοι ανήλικοι, ενώ στο μεταξύ το φερόμενο θύμα και ο Δημήτρης Λιγνάδης είχαν ερωτικές επαφές. «Ο κατηγορούμενος του έλεγε ότι αυτό συνέβαινε, επειδή τον αγαπούσε, δημιουργώντας του έτσι, ακόμα βαθύτερα συναισθήματα, καθώς ένιωθε ότι τον ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Συνήθιζε μάλιστα, αυτόν και δύο ακόμη φίλους του, ανήλικους επίσης, να τους αποκαλεί «τα παιδιά του Λιγνάδη».

«Στις 24 και 25 Ιουλίου του 2015, παιζόταν στην Επίδαυρο το έργο «ΝΕΚΥΙΑ» του θεάτρου Νο της Ιαπωνίας, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Ο κατηγορούμενος παρακολούθησε την παράσταση στις 25 Ιουλίου συνοδευόμενος από το φερόμενο ως θύμα και έναν φίλο του. Μετά την παράσταση, πήγαν με το αυτοκίνητο βόλτα στο Ναύπλιο και τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιουλίου κατέληξαν στο δωμάτιο που είχε κλείσει ο κατηγορούμενος στην Αρχαία Επίδαυρο για διανυκτέρευση. Αφού εισήλθαν στο δωμάτιο, κάθισαν και οι τρεις στη βεράντα, αλλά μετά από λίγο αιγυπτιακής καταγωγής ανήλικος αποχώρησε γιατί νύσταζε. Ο κατηγορούμενος χωρίς να πει τίποτα στον άλλο ανήλικο, που παρέμεινε στη βεράντα, τον ακολούθησε και έτσι όπως το βρήκε ξαπλωμένο σε πρηνή η θέση, μη δίνοντάς του κανένα περιθώριο να αντιδράσει, πέρασε το χέρι του κάτω από τη μέση, τον ανασήκωσε στο ύψος του στόματος του και κρατώντας τον ακινητοποιημένο, κατέβασε το εσώρουχο του και προέβη σε ασελγείς πράξεις» περιγράφεται στο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Όμως, «η σχέση του ανηλίκου με τον ηθοποιό συνεχίστηκε, διότι δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει όσα του προσέφερε, όπως παραδέχεται». Την καταγγελία αρνήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζοντας ότι το θύμα άλλαξε τις ημερομηνίες, αλλά και πως στο διάστημα αυτό βρισκόταν στην Ιθάκη. Κατά τους δικαστές, η αλλαγή στις ημερομηνίες «δεν πρέπει να θεωρηθεί ύποπτη, καθώς έκτοτε έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα που δικαιολογεί την εξασθένηση της μνήμης». Ταυτόχρονα, σημειώνεται πως «το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε στην Επίδαυρο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο το διήμερο εκείνο του Ιουλίου του 2015 μαζί με δύο ανήλικους, επιβεβαίωσε και ο μάρτυρας ηθοποιός - σκηνοθέτης Κ.Φ, που είχε επίσης καταλύσει εκεί με τη σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι για να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση».