ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Λιγνάδη: «Είχα παγώσει, ένιωθα τα χέρια μου δεμένα» - Η κατάθεση του δεύτερου φερόμενου θύματος

Δίκη Λιγνάδη: «Είχα παγώσει, ένιωθα τα χέρια μου δεμένα» - Η κατάθεση του δεύτερου φερόμενου θύματος
Ο Δημήτρης Λιγνάδης
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με το δεύτερο φερόμενο θύμα συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ έχει καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι βιάστηκε το 2015, σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντας τον. Ο μάρτυρας έκανε μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε ο κ. Κούγιας να μην τον πλησιάζει.

Μάρτυρας: Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί.

Ακροατήριο: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να δείξει πως έγινε η πράξη του βιασμού με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του ζητάει όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία να επιστρέψει στη θέση του.

Διευκρινιστικές ερωτήσεις γύρω από τη σχέση του με το Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και το ταξίδι στην Επίδαυρο έδωσε ο δεύτερος καταγγέλων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την εξέταση του από τους δικηγόρους που παρίστανται προς υπεράσπιση της κατηγορίας, ο νεαρός ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του να καταγγείλει τον σκηνοθέτη στις Αρχές. «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…» είπε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας τις περιγραφές του για το βράδυ της Επιδαύρου είπε ότι «υπήρχε πολύ βία» επιμένοντας πως το μόνο που ένιωθε ήταν πόνος. «Όταν πονάω δεν μπορώ να απολαύσω τίποτα. Όταν δεν το θέλω, όταν κοιμάμαι, τί να απολαύσω;» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δε μπορούσε να σπρώξει το Λιγνάδη από πάνω του. «Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εξήγησε ότι στη σχέση τους σημασία είχε να ικανοποιούσε εκείνος τον ηθοποιό.