ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέος πρώην αξιωματικός για μίζες από τα Leopard

Προφυλακιστέος πρώην αξιωματικός για μίζες από τα Leopard

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αξιωματικός Παν. Κατσής μετά την απολογία του στον ανακριτή για θέματα διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος διερευνά μέρος της σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τα 3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν στο λογαριασμό του προέρχονται από δωροδοκία από τη γερμανική εταιρεία Reinhmental προκειμένου αυτή να αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο της προμήθειας των Leopard ύψους 120 εκατ. ευρώ. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον αντιπρόσωπο της Rienhmental Παν. Ευσταθίου κάτι που και ο ίδιος ο Ευσταθίου επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον ανακριτή.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα χρήματα ο Παν. Κατσής υποστήριξε ότι του τα έδωσε ο Ευσταθίου με τον οποίο διατηρούσε επί χρόνια φιλικές σχέσεις προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να απολογηθούν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Rienhmental Π. Ευσταθίου τη σύζυγο του που φέρεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του και ένα ακόμη στρατιωτικό.

Σχετικές ειδήσεις