ΕΛΛΑΔΑ

Απόλυτη ντροπή: Έστησαν απάτη με την κηδεία της Natalie Christopher

Απόλυτη ντροπή: Έστησαν απάτη με την κηδεία της Natalie Christopher

Κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν να επωφεληθούν από τον τραγικό θάνατο της 34χρονης αστροφυσικού.

Η Σάσκια Κωνσταντίνου, φίλη της Νάταλι Κρίστοφερ, που μάλιστα είχε ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για να γίνει γνωστή η εξαφάνιση της 34χρονης αστροφυσικού, με ανάρτησή της στο Facebook, κατήγγειλε πως κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της για να ξεκινήσουνσυγκέντρωση χρημάτων. Όπως υποστήριζαν, τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, επρόκειτο να διατεθούν για την κηδεία της άτυχης γυναίκας.

«Μέσα στην τραγωδία με το χαμό της δρ. Νάταλι Κρίστοφερ, κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά μου για να ξεκινήσουν έναν υποτιθέμενο έρανο. Αυτό είναι παράνομο και δεν έχει γίνει από εμένα. Το κατήγγειλα στις αρμόδιες αρχές και θα κινηθώ νομικά σε βάρος αυτών που είναι υπαίτιοι. Σας παρακαλώ, μην δωρίζετε λεφτά σε κανέναν έρανο για την κηδεία της Νάταλι Κρίστοφερ» ανέφερε στην ανάρτησή της η Σάσκια Κωνσταντίνου.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κύπρο, μετά από καταγγελία της φίλης της άτυχης αστροφυσικού, διερεύνησε την υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, δηλαδή τη δημιουργία ψεύτικης ιστοσελίδας με σκοπό την εξασφάλιση χρηματικού ποσού στο όνομα της Νάταλι Κρίστοφερ.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, όπου ζητούνται εισφορές για την κηδεία της 35χρονης που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία.

Επιβεβαιώνει και η Αστυνομία

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι «από έλεγχο που έγινε σε σχέση με τη σελίδα φαίνεται ότι το πρόσωπο που προέβηκε στην εγγραφή της, δήλωσε χώρα διαμονής τρίτη χώρα».

Μετά από ενέργειες της Αστυνομίας, ανέφερε, διαγράφηκε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι εξετάσεις συνεχίζονται προς εντοπισμό του προσώπου που την δημοσίευσε.

«Το κοινό καλείται να είναι πολύ προσεκτικό, αφού πρόκειται για απάτη και να μην καταβάλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για αξιόπιστη ιστοσελίδα» προέτρεψε ο κ. Ανδρέου.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Τι σημαίνει το πλαφόν 4.608 ευρώ στις συντάξεις - Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα;

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: 40άρια από σήμερα - Πόσο θα κρατήσει η νέα θερμή «εισβολή» (pics)

Σχετικές ειδήσεις