ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην αγορά Καπάνι σπεύδουν οι καταναλωτές για να αγοράσουν κρεατικά

Θεσσαλονίκη: Στην αγορά Καπάνι σπεύδουν οι καταναλωτές για να αγοράσουν κρεατικά

Πανσέτες, σουβλάκια και μπριζόλες κυριαρχούν στις προτιμήσεις τους για το αυριανό έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Της Φανής Χαρίση

Πανσέτες, σουβλάκια, μπριζόλες αλλά και λουκάνικα είναι πρώτα στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων που σπεύδουν από νωρίς το πρωί στο Καπάνι για να αγοράσουν κρέατα προκειμένου αύριο Τσικνοπέμπτη να τηρήσουν το έθιμο.

Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας τριγυρνούν στα στενά της αγοράς Καπάνι και ελέγχουν τις τιμές αλλά και την ποιότητα των κρεάτων και στην συνέχεια προβαίνουν στην αγορά των κρεατικων.

Οι τιμές κρίνονται σχετικά ανεβασμένες από τους καταναλωτές και όπως δήλωσαν αρκετοί στο newsbomb.gr αύριο θα τσικνισουν είτε ανάβοντας την ψησταριά, είτε στον φούρνο.

"Θα πάρουμε μπριζόλες, πηραμε ψαράκι για τον μικρό. Οι τιμές νόμιζα οτι στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο φθηνά αλλα στην επαρχία είναι ακόμα φθηνότερα" είπε ένας ηλικιωμένος που ψώνισε δέκα μπριζόλες προσθέτοντας ότι "τηρώ το έθιμο και αν ήμουν στο χωριό θα έψηνα έξω, εδώ δεν μπορώ να ψήσω έξω".

Ένας άλλος καταναλωτής αγόρασε μπιφτέκια, κοτόπουλο και χοιρινό κρέας πληρώνοντας οπως είπε 45 ευρώ. "Αρκετά ανεβασμένες είναι οι τιμές" είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ένας ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στο Καπάνι ο κ. Γιάννης Μπούρας δήλωσεότι η κίνηση έχει ξεκινήσει και οι καταναλωτές σήμερα και αύριο θα σπεύσουν για την αγορά των κρεατικων. Τόνισε οτι οι τιμές είναι καλές κι ότι δεν αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι. Τα χοιρινά σουβλάκια πωλούνται προς 7 ευρώ το κιλο, οι μπριζόλες, τα παϊδακια και τα λουκάνικα προς 6 ευρώ το κιλό, οι πανσέτες προς 7.50 ευρώ το κιλό και τα μπούτια κοτόπουλου προς 3,19 ευρώ/κιλό.

Τα κρεωπολεία στο Καπάνι θα είναι ανοιχτά σήμερα ως τις 6 το απόγευμα ενώ αύριο Τσικνοπέμπτη θα είναι ανοικτά από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα.

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στη Θεσσαλονίκη τηρείται με ευλάβεια και στα πεζοδρόμια της πόλης στήνονται απο νωρίς το πρωί οι ψησταριές ενώ απο το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης στήνονται υπαίθρια γλέντια. Όλα αυτά βέβαια εάν ο καιρός είναι σύμμαχος και δεν βρέχει...