ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος μουσουλμάνος σούπερ ήρωας!

Ο πρώτος μουσουλμάνος σούπερ ήρωας!

Ένας μουσουλμάνος υπέρ-ήρωας προκαλεί αίσθηση στα αμερικάνικα μαγαζιά βιβλίων κόμικ. Ο λόγος για τον Simon Baz, ο οποίος είναι η καινούργια προσθήκη στη σειρά Green Lantern.

Πρόκειται για έναν Αραβο-Αμερικάνο μηχανικό αυτοκινήτων που μετατρέπεται σε κλέφτη και στη συνέχεια γίνεται μέλος της δια-γαλαξιακής αστυνομικής δύναμης.

Ο Gerry Gladston της Midtown Comics λέει ότι οι χαρακτήρες των κόμιξ γίνονται ολοένα και πιο διαφορετικοί. «Η Marvel Comics παρουσίασε ένα νεαρό μαύρο άντρα που είναι ο Spider Man στην τελευταία έκδοση, όποτε η σημερινή αποκάλυψη ότι ο Green Lantern είναι Άραβας είναι cool και δεν ασυνήθιστο όπως ήταν παλιά».

Σημειώνεται ότι ο νέος σούπερ ήρωας έχει θερμή υποδοχή από τους φανατικούς των κόμιξ. Ένας εξ αυτών είναι και ο Louis Ramos ο οποίος υποστηρίζει ότι «όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να γίνουν ήρωες. Ξέρετε, οποιαδήποτε φυλή, Ασιατική, Ισλαμική». Ο Will Quintana, ο οποίος είναι ακόμα ένας φαν του είδους δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι καλό. Νομίζω ότι αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία».