ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό παιδομάζωμα στην Ευρώπη ενάντια στον Άσαντ!

Ισλαμικό παιδομάζωμα στην Ευρώπη ενάντια στον Άσαντ!

Συνελήφθη 16χρονη στην Ολλανδία που στρατολογήθηκε να πολεμήσει στο πλευρό των «ανταρτικών» δυνάμεων εναντίον του Άσαντ!


Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Κing College του Λονδίνου και δημοσιοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα, 600 άτομα προερχόμενα από 14 χώρες εκ των οποίων Αγγλία, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Γερμανία προωθήθηκαν από ευρωπαϊκό έδαφος για να πολεμήσουν στη Συρία, ενώ όπως αναφέρει το agioritikovima.gr συνολικά 6.000 ξένοι τζιχαϊστές πολεμούν ήδη στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Ενδεικτικό του όλου κλίματος είναι ότι η Νικόλ Μπόγκερς, υπεύθυνη των αστυνομικών επιχειρήσεων στη Χάγη για στρατολόγηση και προώθηση ατόμων σε τρομοκρατικά γκρουπ στη Συρία δήλωσε στις 17 Μαΐου στο Ολλανδικό nrc.nl ότι η αστυνομία συνέλαβε μια δεκαεξάχρονη που θα πήγαινε να πολεμήσει στη Συρία ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα εκατό και πλέον ανέρχονται τα άτομα ολλανδικής υπηκοότητας που ήδη πολεμούν στη Συρία.

Σε ότι αφορά στο Βέλγιο, δημοσίευμα της LaLibre εκτιμά ότι από τους ογδόντα νέους Βέλγους που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία, οι εικοσιπέντε είναι χριστιανικής προέλευσης που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ.

Η πλειοψηφία των υπολοίπων κατάγονται από το Μαρόκο. Σημειωτέον ότι Βελγίδα η Muriel Degauque ήταν η πρώτη λευκή γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε στην Βαγδάτη τo 2005.

Στη Γερμανία, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης υπολογίζουν σε 40 τα άτομα που εγκατέλειψαν την χώρα για να εμπλακούν στα πεδία των μαχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο Γερμανός υπουργός των Εσωτερικών Hans Peter Friedrich υπολογίζει σε 700 τους Ευρωπαίους τζιχαϊστές στη Συρία και εκφράζει την ανησυχία του ότι επιστρέφοντας μπορεί να έχουν μετατραπεί σε εγχώριους τρομοκράτες.

Γι' αυτό το λόγο άσκησε πιέσεις, ώστε να ληφθούν μέτρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και να μειωθεί ο κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης.

Τον επόμενο μήνα προτίθεται να θέσει το ζήτημα σε Σύνοδο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων καλώντας σε μια απαγόρευση εισόδου για δυο χρόνια σε ευρωπαϊκό έδαφος αυτών των τζιχαϊστών.