ΚΟΣΜΟΣ

Μουσουλμάνος σχεδίαζε τη δολοφονία του Πρίγκιπα Χάρι

Μουσουλμάνος σχεδίαζε τη δολοφονία του Πρίγκιπα Χάρι

Στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται ο Αφράμ Ισλάμ (Ιρλανδός πολίτης που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ) ο οποίος, μάλιστα, ομολόγησε ότι σκόπευσε να δολοφονήσει τον πρίγκιπα Χάρι!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, ο 30χρονος ήθελε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του μια μέρα με την αποτρόπαιη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι από τους δύο άνδρες μουσουλμάνους, στη μέση του δρόμου, σε προάστια του Λονδίνου.

Όμως, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τον είχε εντοπίσει καθώς είχε επισκεφτεί από τον υπολογιστή του πολλές ιστοσελίδες που εξηγούσαν πώς να διοργανώσει κανείς μια απαγωγή, αλλά και πως γίνεται να αγοράσει όπλα μέσω ίντερνετ.

Ο Ιρλανδός, φέρεται να ασπάστηκε τον ισλαμισμό πριν από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της σύντομης φυλάκισής του με την κατηγορία της οικονομικής απάτης. Το πρώτο του όνομα ήταν Μάρκ Τάουνλι και δηλώνει: «Πιστεύω ότι πρέπει να έχω πολλές συζύγους, όμως, υπάρχουν κάποια σημεία στον ισλαμισμό που δεν ασπάζομαι».

Ο πρίγκιπας Χάρι που είναι τρίτος κατά σειρά για τη διαδοχή, έχει δεχθεί πολλές απειλές εξαιτίας της εμπλοκής του στον πόλεμο του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τα μέτρα προστασίας να είναι αυξημένα.