ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 15χρονη χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε

Συρία: 15χρονη χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε

Οι μάχες πόλη Κουσέιρ μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των αντικυβερνητικών μαχητών διήρκεσαν εβδομάδες, για τον έλεγχο της στρατηγικής αυτής πόλης στο νότιο τμήμα της Συρίας.


Μετά από σκληρές συγκρούσεις, την πόλη ανακατέλαβε ο συριακός στρατός στις αρχές Ιουνίου. Ανάμεσα στις βιαιότητες που έλαβαν χώρα στην πόλη, ήταν και η ιστορία της 15χρονης Μαριάμ, η οποία υπέφερε στα χέρια ισλαμιστών μαχητών και συγκεκριμένα της οργάνωσης «Τζαμπάτ αλ Νούσρα».

Οι ισλαμιστές εκμεταλλεύτηκαν το προφορικό διάταγμα (φάτουα) που είχε εκδώσει σεΐχης σύμφωνα με το οποίο θεωρείται νόμιμος ο βιασμός αλλόθρησκης (μη σουνίτισσας) γυναίκας. Ο αρχηγός της ταξιαρχίας «Τζαμπάτ αλ Νούσρα» ήταν ο πρώτος που παντρεύτηκε την 15χρονη καθολική και αφού τη βίασε κατ' εξακολούθηση τη χώρισε. Στη συνέχεια, την ανάγκασαν να παντρευτεί άλλον ισλαμιστή, ο οποίος με τη σειρά του την κακοποίησε σεξουαλικά. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε με 15 διαφορετικούς άνδρες. Οι συνεχείς βιασμοί της 15χρονης την οδήγησαν στην ψυχολογική κατάρρευση και αφού «τρελάθηκε» οι ισλαμιστές τη σκότωσαν.

Την ιστορία της Μαριάμ έφεραν στο φως δύο καθολικοί ιερείς της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων