ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Πακιστάν: Καταδίκασαν Χριστιανή σε απαγχονισμό

Φρίκη στο Πακιστάν: Καταδίκασαν Χριστιανή σε απαγχονισμό

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη η ιστορίας μιας γυναίκας από το Πακιστάν που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό επειδή ζήτησε να πιει νερό από το ποτήρι μουσουλμάνας.

Η 46χρονη Asia Bibi μητέρα δύο παιδιών είναι φυλακισμένη από το 2010 και περιμένει την εκτέλεσή της. Η ιστορία ξεκίνησε όταν η γυναίκα -πάντα σύμφωνα με όσους την κατηγορούν- έκανε υποτιμητικά σχόλια για τους μουσουλμάνους γείτονές της επειδή μια από αυτές αρνήθηκε να της δώσει το ποτήρι της.

Η συγκλονιστική ιστορία έχει απασχολήσει τον Τύπο ειδικά όταν δύο πολιτικοί που προσπάθησαν να επέμβουν για να αλλάξει η καταδικαστική σε βάρος της απόφαση δολοφονήθηκαν. Ο δικηγόρος της 46χρονης όπως λέει ο ίδιος θα ασκήσει έφεση αλλά πιστεύει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την πελάτισσά μου. Δύο μάρτυρες που είχαν εμπλοκή στο συμβάν δεν ήρθαν να καταθέσουν στο δικαστήριο. Το χειρότερο είναι πως ένας θρησκευτικός ηγέτης κατέθεσε εναντίον της λέγοντας πως βλασφήμησε. Αυτή την κατάθεση θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι δικαστές».

«Είμαι φυλακισμένη και κινδυνεύω να εκτελεστώ επειδή ήθελα να χρησιμοποιήσω το ποτήρι μουσουλμάνας», λέει η άτυχη γυναίκα. Η Asia Bibi δεν είναι η πρώτη που βρίσκεται στη φυλακή για βλασφημία αλλά είναι η πρώτη που θα εκτελεστεί. Είναι γεγονός πως όσοι χριστιανοί έχουν φυλακιστεί με αυτή την κατηγορία ή τους έχουν σκοτώσει μέσα στη φυλακή ή τους έχουν δηλητηριάσει.

Διαβάστε επίσης:

Έκαψε στη σόμπα το νεογέννητο μωρό της (pics)

Ροή Ειδήσεων