ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ανασύρουν ακόμα νεκρούς από το ξενοδοχείο Rigopiano - Έξι οι αγνοούμενοι (videos)

Ιταλία: Ανασύρουν ακόμα νεκρούς από το ξενοδοχείο Rigopiano - Έξι οι αγνοούμενοι (videos)

Εργαζόμενοι των συνεργείων διάσωσης ανέσυραν τις σορούς άλλων πέντε ανθρώπων από τα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano στην κεντρική Ιταλία, το οποίο ισοπεδώθηκε από χιονοστιβάδα πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει στους 23.

Τρεις σοροί ανασύρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και άλλες δύο στη διάρκεια του πρωινού, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι αγνοούνται.

Έντεκα φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano επέζησαν της καταστροφής. Ο τελευταίος από αυτούς ανασύρθηκε από τα ερείπια του πολυτελούς σπα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο οι ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων εξανεμίζονται δραματικά.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελείς στην κοντινή πόλη Πεσκάρα ξεκίνησαν έρευνα για τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 18 Ιανουαρίου στο εθνικό πάρκο Γκραν Σάσο, έπειτα από σφοδρές χιονοπτώσεις και έναν ισχυρό σεισμό.

Πολλοί πελάτες του ξενοδοχείου θέλησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν επειδή ο δρόμος που οδηγούσε στο ξενοδοχείο είχε αποκλειστεί από το χιόνι.