ΚΟΣΜΟΣ

Τι θα «κοστίσει» στη Μέι για να λάβει τη στήριξη του Κόρμπιν

Τι θα «κοστίσει» στη Μέι για να λάβει τη στήριξη του Κόρμπιν
EPA/WILL OLIVER

«Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα ψηφίσει κατά οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit βασισθεί στις προτάσεις του σχεδίου του Τσέκερς υπό την σημερινή του μορφή και είναι αντίθετο με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία».Αυτό ξεκαθάρισε ο ηγέτης της αξιωματική αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώπιον του συνεδρίου του κόμματος των Εργατικών στο Λίβερπουλ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αποκάλυψε παράλληλα τι θα πρέπει να «πληρώσει» η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι για τη στήριξή του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, απαρέγκλιτος όρος για να στηρίξει μια συμφωνία είναι η παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Τελωνειακή Ένωση.

Αναφορικά με το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κόρμπιν το αποκάλεσε ως μια «εθνική καταστροφή, σημειώνοντας:

«Εάν στο Κοινοβούλιο καταψηφιστεί η συμφωνία και η κυβέρνηση αποτύχει στις διαπραγματεύσεις, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να οδηγηθούμε σε γενικές εκλογές».

Επιπλέον, σημείωσε πως οι Εργατικοί θα ψηφίσουν υπέρ μιας συμφωνίας που περιέχει τους όρους, τους οποίους έχει θέσει το κόμμα του.

20098102

«Αν πετύχετε μια συμφωνία που περιλαμβάνει μια τελωνειακή ένωση και όχι σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία, εάν προστατεύετε τις θέσεις εργασίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία και τα περιβαλλοντικά και καταναλωτικά πρότυπα, τότε θα την στηρίξουμε», είπε απευθυνόμενος στην Τερέζα Μέι.

Ο Κόρμπιν επίσης προσπάθησε να δείξει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τα ηνία του κράτους μιλώντας για ένα «ριζοσπαστικό σχέδιο ανοικοδόμησης της χώρας με νέες θέσεις εργασίας και μια πράσινη επανάσταση».