ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα: Οι φοροελαφρύνσεις που φέρνει η κυβέρνηση το 2024 - Τι εξετάζεται

Νέα μέτρα: Οι φοροελαφρύνσεις που φέρνει η κυβέρνηση το 2024 - Τι εξετάζεται

Μείωση φορολογικών συντελεστών ακόμα και πλήρη κατάργηση του τεκμαρτού συστήματος για τους επαγγελματίες - Τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να «ανακουφίσει» τους φορολογούμενους

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση φόρων για νομοταγείς φορολογούμενους εξετάζει η κυβέρνηση για το 2024, με σειρά μέτρων να βρίσκεται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εκτός από τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο μειώνεται κατά 50% και 25% κατά περίπτωση το 2024 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εξετάζεται να γίνουν αλλαγές στα κλιμάκια φορολόγησης.

Παράλληλα, ενδέχεται να γίνουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών έως και 2 μονάδες καθώ για τα φυσικά πρόσωπα ξεκινούν από το 22% μετά τις 10.000 ευρώ τον χρόνο και μπορεί να φτάσουν στο 44% από τις 40.000 και άνω.

Ενώ όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση σκέφτεται να μειώσει και τα τεκμήρια εισοδήματος τα οποία αφορούν πάνω από μισό εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους.

Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καταργήσει ακόμα και πλήρως το τεκμαρτό σύστημα και για τους επαγγελματίες, εφόσον συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα και αντιμετωπιστεί επαρκώς η φοροδιαφυγή, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι πλέον η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει επίπεδο και πλέον στη νέα τετραετία που ανοίγεται μπροστά της, «πρέπει να πάρει αποφάσεις για το πώς θα μοιράσει τα βάρη πιο δίκαια», σημειώνεται στην εφημερίδα.