ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή για το ΚΚΕ και τα 112 χρόνια ιστορίας του

Ένταση στη Βουλή για το ΚΚΕ και τα 112 χρόνια ιστορίας του

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης με πρωταγωνιστές Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιώργο Κατρούγκαλο και Γιώργο Μαρίνο.

Να υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στον Ιόνιο κάλεσε το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως είπε αυτό θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα εθνικής ομοψυχίας ενόψει της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Κατά την παρέμβασή του στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε το σύνολο των κομμάτων να ψηφίσουν θετικά τις προωθούμενες διατάξεις επισημαίνοντας πως με τον τρόπο αυτό θα σταλεί ισχυρό μήνυμα στους διαπραγματευτές που θα ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές στις 25 Ιανουαρίου, μετά από μια περίοδο προκλητικότητας από την Τουρκία μέσα από την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού κ.α.

«Μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειρίζεται τα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας και εξωτερικής πολιτικής με ομοφωνία και πως η Ελλάδα θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με διακομματική και όχι κομματική πολιτική» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κάλεσε τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να αναθεωρήσουν την στάση τους καθώς όπως υποστήριξε θα καταγραφεί ως το μόνο κόμμα που δεν στηρίζει το σχέδιο νόμου.

«Μετά από 112 χρόνια ιστορίας ήρθατε να μας μιλήσετε εσείς για το ΚΚΕ;» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να απαντά: «112 χρόνια ιστορίας κι άλλα 112 χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Εκείνη την στιγμή ο έκανε παρέμβαση ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας: «Για την ομοφωνία πρέπει να δημιουργήσετε εσείς τις προϋποθέσεις. Είναι σοβαρό τώρα να κάνετε εσείς τέτοιο ολίσθημα κύριε Υπουργέ;».

Ο κύκλος της έντασης έκλεισε με τον κ. Μαρίνο να λέει ότι κάθε κόμμα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να θέτει τις θέσεις του, πολύ περισσότερο όταν η συζήτηση αφορά σε τόσο σοβαρά ζητήματα. «Να γίνεται συζήτηση επί της ουσίας και όχι με αφορισμούς. Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί με υπέρ κατά ή λευκό. Το ζήτημα είναι η τεκμηρίωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης