ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνάκης: Δεν θα μετατρέψουμε τον ελληνικό λαό σε Σίσυφο των μνημονίων

Κορωνάκης: Δεν θα μετατρέψουμε τον ελληνικό λαό σε Σίσυφο των μνημονίων

Την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ξηλώνει το μνημόνιο» εξέφρασε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

«Καλούμε και τους λαούς της Ευρώπης και την ελληνική κοινωνία να βγει μπροστά και να πάρει την ελπίδα στα χέρια της. H κυβέρνηση αυτή μέρα - μέρα, νόμο - νόμο ξηλώνει το μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο «στο Κόκκινο».

Ο Τάσος Κορωνάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «είναι κομβικό να απαντήσουμε, γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία. Για να πάρουμε ρευστότητα για ένα μήνα; Αυτό δεν μπορεί να είναι συμφωνία, το να μπαίνει η κυβέρνηση σε μια συζήτηση, να είναι διατεθειμένη να κάνει και υποχωρήσεις σε κάποια πράγματα και όλο αυτό να γίνει για να πάρει ρευστότητα για να βγάλει το μήνα. Αυτή η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μέλλον, με το χρέος. Το ζήτημα του χρέους έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας, να βγάλει από το λαιμό της τη θηλιά του χρέους και όλα αυτά τα χρήματα να διοχετευτούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η θέση του κόμματος είναι καθαρή και είναι σε γνώση της κυβέρνησης η διαφωνία του κόμματος για συγκεκριμένες επιλογές. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επιλέγει πρόσωπα και να αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών των επιλογών. Το αποτέλεσμα θα μας κρίνει όλους...».

Σχετικές ειδήσεις