Κορωνάκης: Άδικος ο ΦΠΑ - Μόνη βάση συζήτησης η ελληνική πρόταση

Newsroom Newsroom

Κορωνάκης: Άδικος ο ΦΠΑ - Μόνη βάση συζήτησης η ελληνική πρόταση

«Κάνουμε παραχωρήσεις εκτός του προγράμματός μας, κάνουμε επώδυνες παραχωρήσεις για να πάρουμε μία λύση για το χρέος που θα αλλάξει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Αν δεν συζητάμε για το χρέος, δεν συζητάμε και για τον ΦΠΑ» δήλωσε ο κ. Κορωνάκης, σημειώνοντας ότι «τα μέτρα που θα πάρουμε σήμερα πρέπει να είναι και το κοινό προαπαιτούμενο για την επίλυση του χρέους, δηλαδή όταν οριστικοποιηθεί η συζήτηση για το χρέος δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα».

Όπως εξήγησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης, και να βγούμε από αυτήν τη διαπραγμάτευση κερδίζοντας χρόνο για να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και στη βάση αυτού του σχεδίου κάνουμε και υποχωρήσεις. Ο κ. Κορωνάκης υπογράμμισε τη σημασία μίας καθαρής πολιτικής απόφασης από το Eurogroup, που θα περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους και μίας καθαρής πολιτικής δέσμευσης από τους ηγέτες της Ευρώπης, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με τη θηλιά του χρέους και με μέτρα λιτότητας που τη βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.

«Η πρόταση που καταθέσαμε είναι με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων τέσσερις μήνες τώρα και όχι η πρόταση που θα ήθελε να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση, γιατί τότε απλά θα καταθέταμε το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης". Κάτι που δεν συνέβη από την άλλη πλευρά» τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Για να συζητήσουμε πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι η δική μας πρόταση είναι η μόνη βάση συζήτησης. Αυτό είναι το δικό μας αίτημα σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης». Επίσης, σημείωσε: «Η πρόταση που καταθέσαμε δεν είναι μία πρόταση με βάση τις διαθέσεις της ελληνικής πλευράς. Παρόλα αυτά είναι μία πρόταση οριακή, έχει όμως πάρα πολλά στοιχεία που μας διαφοροποιούν από το προηγούμενο καθεστώς που μέχρι σήμερα εφαρμοζόταν».

Ερωτηθείς για το αίτημα στο ΔΝΤ, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι «υπήρχε μία δυνατότητα την οποία αξιοποίησε η χώρα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved