ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Ζωτικής σημασίας η μετεγκατάσταση των προσφύγων

Αβραμόπουλος: Ζωτικής σημασίας η μετεγκατάσταση των προσφύγων

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε σήμερα, Τρίτη (03/11/2015) ως ζωτικής σημασίας την άμεση μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία και την πλήρη λειτουργία των hotspots.

«Η μετεγκατάσταση σηματοδοτεί μια συμβολική στιγμή αλλά αποτελεί και ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που πρέπει να καταστεί συστηματική. Πρέπει τώρα να επιταχύνουμε, να αποκτήσουμε πλήρως λειτουργικά "κομβικά σημεία" (hotspots) και να μετατρέψουμε την μετεγκατάσταση σε μια σταθερή διαδικασία», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, μόνον το 2015 έχουν εισέλθει στην ΕΕ μέσω Ελλάδας πάνω από 600.000 άτομα. «Υπολογίζουμε ότι όλα τα κράτη μέλη θα κάνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να ακολουθήσουν περισσότερες μετεγκαταστάσεις, από την Ελλάδα και την Ιταλία», πρόσθεσε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Συνολικά 30 πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών προς το Λουξεμβούργο.

Σχετικές ειδήσεις