ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα με οικονομικούς παράγοντες στο Λονδίνο

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα με οικονομικούς παράγοντες στο Λονδίνο

Συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

ΣΤΙΣ 18:00 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΪ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής του Σίτι, Τομ Σλέι (Tom Sleigh). Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή υπέχει θέση Διοίκησης στο Σίτι του Λονδίνου.

Από την αίθουσα της «Παλιάς Βιβλιοθήκης», ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε έναν κύκλο πάνω από 100 στελεχών της επενδυτικής / χρηματοπιστωτικής κοινότητας του Σίτι και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση σε πιο στενό κύκλο συμμετεχόντων.

Στόχος του κ. Τσίπρα, είναι να στείλει - στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup - ενα ευκρινές διεθνές μήνυμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της «επόμενης μέρας», στην περίοδο μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, οι σημερινές συναντήσεις είναι ένας σταθμός σε μια «αλυσίδα» επαφών και συνομιλιών που θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα των καλοκαιρινών μηνών και το φθινόπωρο.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι της Downing Street 10 προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης: