ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δημοσκοπήσεις: Αλλαγές μια βδομάδα πριν τις κάλπες – Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει

Νέες δημοσκοπήσεις: Αλλαγές μια βδομάδα πριν τις κάλπες – Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει
EUROKINISSI

Μειώνει την διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, οι οποίες καταγράφουν μεγαλύτερη συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα την ώρα που οι σχεδόν 1.000.000 αναποφάσιστοι κρατούν καλά κλειστά τα χαρτιά τους.

Πιο αναλυτικά, στις 6,7 μονάδες καταγράφει την διαφορά η Metron Analysis σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3 με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,6. Τρίτο κόμμα στη μάχη των ευρωεκλογών είναι το Κίνημα αλλαγής με 6,2, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,3 και το ΚΚΕ με 3,9. Κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν φαίνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, να πλησιάζει το όριο του 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 63% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,5% και από αυτούς μόνο το 18% προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ με το 63% να απαντά «άλλο».

Η αξιολόγηση του πρωθυπουργού είναι αρνητική και μόλις το 31% των ερωτηθέντων εκφράζεται θετικά. Το 66% αποτιμά αρνητικά το έργο της κυβέρνησης ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως εξίσου αρνητική είναι η αξιολόγηση τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της Νέας Δημοκρατίας με τις αρνητικές ψήφους να φτάνουν το 61% και το 62% αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον έχει και η καταγραφή της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω gallery

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα καταγράφει την διαφορά στο 7,2% σημειώνοντας παρόλα αυτά η εφημερίδα το υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων που θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί σε σχέση με αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου και βρίσκεται στο 29,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 3,4% και ανεβαίνει στο 22%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,9% και το ΚΚΕ με 5,1%.

Στην ανάλυση της δημοσκόπησης σημειώνεται πως η διαφορά μπορεί να κυμανθεί από 5,8% έως 8,6%. Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 62,3%.

Στα επιμέρους ερωτήματα, η 13η σύνταξη δείχνει να μην έχει πείσει καθώς το 77,1% την χαρακτηρίζει προεκλογικό επίδομα, ενώ το 40,1% υποστηρίζει πως ήταν δικαίωμα του πρωθυπουργού οι διακοπές στο κότερο και το 23,8 να απαντά πως καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες. Μόνο το 23,9 απαντά αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα:

Εβδομάδα πληρωμών: Ποιοι πάνε ταμείο από Δευτέρα - Αλλαγές στην πληρωμή των συντάξεων

Eurovision 2019 – Προγνωστικά: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής – Ανατροπή στον τελικό

Σχετικές ειδήσεις