ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Στον τελικό των 50μ. ο Γκολομέεβ

Κριστιάν Γκολομέεβ
Intime

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έγραψε ιστορία στη Βουδαπέστη, καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας με τέσσερις διαδοχικούς τελικούς στη διοργάνωση.

Ο Γκολομέεβ με χρόνο 21.80 κατετάγη πέμπτος στους ημιτελικούς και πήρε την πρόκριση για τον αγώνα των μεταλλίων στα 50μ. ελεύθερο. Κάπως έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία του στο βάθρο.

Ο αθλητής του Άκη Οικονόμου γίνεται ο πρώτος Έλληνας με παρουσία σε τέσσερις σερί τελικούς σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς είχε δώσει το «παρών» στο ίδιο αγώνισμα το 2015 στο Καζάν, το 2017 στη Βουδαπέστη και το 2019 στη Γκουανγκζού.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (24/6) στις 19:09, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τους φιναλίστ, ο Μάικλ Άντριου και ο Τζόσουα Λιέντο Εντουαρντς, θα μετάσχουν αύριο και στον τελικό των 100μ. πεταλούδα.

Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για την Ντουντουνάκη

Μετά τα 100μ. πεταλούδα, η Άννα Ντουντουνάκη έχασε το εισιτήριο για τον τελικό των 50μ. πεταλούδα. Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια κατετάγη 10η στους ημιτελικούς με 25.89 κι έχασε την πρόκριση για 14 εκατοστά. Η Μάικε Ντε Βάρντ από την Ολλανδία, που προκρίθηκε ως όγδοη, έκανε χρόνο 25.75.

Σχετικές ειδήσεις