ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η κούπα που λείπει από το παλμαρέ του Μουρίνιο

Η κούπα που λείπει από το παλμαρέ του Μουρίνιο

Το Europa Conference League είναι η νεοσύστατη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, που έρχεται τρίτη, μετά το Champions League και το Europa League.

Ενδεχομένως, πολλοί από τους φιλάθλους ανά την Ευρώπη, να μην την πήραν με… καλό μάτι όταν ξεκινούσε, με το επιχείρημα ότι θα είναι χαμηλότερο το επίπεδο των ομάδων και φυσικά δε θα έχει την αίγλη των αστέρων, που συμμετέχουν στο Champions League και του αγώνα Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης που διεξάγεται το Σάββατο 28/5..

Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία δίνει τη μεγάλη ευκαιρία σε ομάδες που δεν έχουν πολλές παραστάσεις σε ομίλους ανάλογου θεσμού, να πετύχουν κάτι σημαντικό και να βρεθούν στην κορυφή, προσθέτοντας ένα βαρύτιμο τρόπαιο στη συλλογή τους.

Ο τελικός του πρώτου Europa Conference League στην ιστορία, θα διεξαχθεί με αντιπάλους τις Ρόμα και Φέγενορντ, στις 25 Μαΐου στην “Arena Kombëtare”, στα Τίρανα της Αλβανίας.

Φαβορί για ένα τρόπαιο που δεν έχει ο “Special One”

Το τρόπαιο του Europa Conference League δεν το έχει κατακτήσει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Για την ακρίβεια, δεν το έχει κατακτήσει κανείς προπονητής, διότι είναι η παρθενική χρονιά της διοργάνωσης. Όμως, σε πολλούς τεχνικούς λείπουν αρκετά ακόμα τρόπαια για να συγκριθούν με τον Πορτογάλο.

Το πρώτο φαβορί για να σηκώσει την κούπα ήταν από πολύ νωρίς στα νοκ-άουτ η Ρόμα. Αν οι Ρωμαίοι τα καταφέρουν, ο “Special One” θα προσθέσει στο πλούσιο παλμαρέ του ένα τρόπαιο που δεν έχει, έπειτα από κατακτήσεις Champions League και Europa League στο παρελθόν.

Οι “Τζιαλορόσι” είναι βάσει αποδόσεων το φαβορί για τη νίκη στον τελικό και πληρώνουν στο 2.35 ώστε να το πετύχουν στην κανονική διάρκεια. Χαμηλότερα, το να είναι οι νικητές σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, ανεξαρτήτως αν θα το πετύχουν στο 90λεπτο ή στη συνέχεια με τα πέναλτι.

Η ιταλική ομάδα για να φτάσει έως τον τελικό χρειάστηκε να αποκλείσει τη Λέστερ με μία ισοπαλία στην Αγγλία και μία νίκη στο “Olimpico” της “αιώνιας πόλης”. Νωρίτερα, για τα προημιτελικά, απέκλεισε τον κακό της δαίμονα στη διοργάνωση, τη νορβηγική Μπόντο/Γκλιμτ, η οποία νίκησε τους “Τζιαλορόσι” δύο φορές, πήρε και μια ισοπαλία, μέχρι τη ρεβάνς την ιταλική πρωτεύουσα και το εμφατικό 4-0.

Το αουτσάιντερ από την Ολλανδία

Μπορεί η Αϊντχόφεν να ήταν η πιο έμπειρη από τις δύο ολλανδικές ομάδες που βρέθηκαν στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, όμως η Φέγενορντ είναι αυτή που πλησιάζει στο τέρμα του δρόμου και θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Η απόδοση στη νίκη των τυπικά φιλοξενούμενων στην αναμέτρηση των Τιράνων, είναι στο 3.05, ενώ αν οι Ολλανδοί πάρουν την κούπα σε οποιαδήποτε στιγμή του ματς, πληρώνει στο 2.15. Για να πάρετε μια ιδέα της έκπληξης που είναι κοντά στο να ολοκληρώσει η Φέγενορντ, θυμίζουμε ότι στην προημιτελική φάση η απόδοση κατάκτησης του φετινού Europa Conference League από την ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν στο 10.00!

Δεκαπλασιασμός και πάνω αν δεν κριθεί στην κανονική διάρκεια

Πολλοί παίκτες στοιχήματος επιλέγουν να μην ποντάρουν νικητή στην κανονική διάρκεια των τελικών και αναζητούν την έκπληξη και τα πολλά κέρδη με επιλογές σε παράταση ή στη διαδικασία των πέναλτι.

Άλλωστε, πολλοί ευρωπαϊκοί τελικοί και όχι μόνο, έχουν κριθεί πέραν του καθιερωμένου 90λεπτου. Στην προκειμένη περίπτωση είναι εξαιρετικές οι αποδόσεις να το πάρει η Ρόμα ή η Φέγενορντ στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Για τους “Τζιαλορόσι” η τιμή είναι στο 10.75 και για τους Ολλανδούς ανεβαίνει στο 13.50.

Στην ίδια απόδοση βρίσκουμε να κατακτήσει κάποια από τις δύο φιναλίστ το τρόπαιο στη “ρωσική ρουλέτα” των πέναλτι. Το 11.50 είναι η τιμή είτε ποντάρετε στη Ρόμα είτε στην τυπικά φιλοξενούμενη Φέγενορντ.

Όποιος κι αν είναι ο νικητής το βράδυ της 25ης Μαΐου στα Τίρανα, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας σπουδαίος τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες που “διψούν” για διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.