ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Στο Σπηλιοπούλειο η πρώτη δημόσια δομή ανακουφιστικής φροντίδας

ανακουφιστική φροντίδα
Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα
Υπ. Υγ.

To Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» επισκέφθηκε την Τρίτη (21/03/2023), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» θα γίνει η πρώτη δημόσια δομή ανακουφιστικής φροντίδας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το νοσοκομείο επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (21/03/2023), ο Θάνος Πλεύρης.

Με πρόσφατο νόμο, το υπουργείο Υγείας θέσπισε σύστημα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, ενώ παράλληλα συστήνεται το Εθνικό Μητρώο ασθενών ανακουφιστικής φροντίδας υγείας. Στόχος είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.

«Η χώρα μας έχει αποκτήσει πλαίσιο ανακουφιστικής φροντίδας και πλέον πρέπει να αποκτήσει και τις δομές. Θέλουμε το Σπηλιοπούλειο "η Αγία Ελένη" να είναι η πρώτη δημόσια δομή για ανακουφιστική φροντίδα, ώστε οι συνάνθρωποί μας να μπορούν να έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται όταν βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 άτομα. Ήδη έχουν αναπτυχθεί κάποιες ιδιωτικές δομές. Τώρα δημιουργείται και το πλαίσιο για να το επεκτείνουμε σε όλα τα επίπεδα. Το Σπηλιοπούλειο θα υπάρξει υπόδειγμα στην πορεία, μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Αιφνίδιοι θάνατοι: Σε σχολεία και αθλητικούς χώρους η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Τα τρία βραβευμένα προγράμματα μεταμόσχευσης σε Ιπποκράτειο, Λαϊκό και Ωνάσειο

Εργοθεραπευτές: «Προδιαγραφές υποβάθμισης» στα κέντρα αποκατάστασης