Ρομποτική Οδοντιατρική: Η οδοντιατρική του αύριο είναι εδώ… σήμερα!

Newsroom Newsroom

Ρομποτική Οδοντιατρική: Η οδοντιατρική του αύριο είναι εδώ… σήμερα!

Ξεχάστε την Οδοντιατρική του χθες!

Οι ραγδαίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας σε κάθε τομέα. Όσο αφορά στην οδοντιατρική, η ψηφιακή υπολογιστική τεχνολογία έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλους τους κλάδους της. Κορυφή στην πυραμίδα αυτού του σύγχρονου δυναμικού τομέα της είναι και οι Ρομποτικές Cad/Cam εφαρμογές. Ο Οδοντίατρος-Προσθετολόγος Δημητρίου Ιάκωβος* μας ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον εν λόγω τομέα. Πώς έχουν αλλάξει την εμπειρία για τους ασθενείς;

«Σήμερα, μπορούμε να έχουμε μία αποκατάσταση (π.χ. μια στεφάνη / θήκη) σε μία μόλις ώρα και σε ένα μόνο ραντεβού, καθώς και όλα τα δόντια μας, μία οδοντοστοιχία, εμφυτεύματα σε μία, δύο ημέρες με ελάχιστο κόπο και ταλαιπωρία. Έτσι, εξαλείφουμε χρονοβόρα, επίπονα και πολλά ραντεβού που απαιτούνται στη συμβατική κλασική οδοντιατρική.

m1

Με συντηρητικό τρόπο τροχισμού δοντιών, ελάχιστη έως καθόλου αναισθησία, απουσία προσωρινών αποκαταστάσεων, πλήρη και ασφαλή έλεγχο της εργασίας, αποκαθιστούμε άριστα όλο το στοματογναθικό σύστημα ολιστικά, με ποιοτικές ολοκεραμικές προσθέσεις (απουσία μετάλλων) τέλειας εφαρμογής, αισθητικής, αντοχής και μακροβιοσιμότητας.

Η σωστή διάγνωση, ο κατευθυνόμενος - ψηφιακός σχεδιασμός θεραπειών και εφαρμογών, ο ψηφιακός σχεδιασμός χαμόγελου, η χρωματοληψία και η σύγκλειση δοντιών- γνάθων, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου η αποτύπωση γίνεται με ψηφιακή 3D σάρωση- βίντεο- κάμερα, και όχι με κλασικά αποτυπώματα που μπορούν ίσως να προκαλέσουν δυσανεξίες, τάσεις για εμετό, με συχνές ίσως επαναλήψεις λόγω προβλημάτων, ανακρίβειες κλπ. Οι εργασίες είναι τελείως εξατομικευμένες, ενώ υπάρχει συνεχής συνέργεια- επικοινωνία με τον ασθενή.

m2

«Όψεις πορσελάνης με Ρομποτική τεχνολογία, ένα ραντεβού 8 ώρες»

«Η σύγχρονη Ορθοδοντική, Αισθητική, Προσθετική, Ακτινοδιαγνωστική κ.α. βασίζονται μερικώς ή ολικώς στην Ρομποτική – Υπολογιστική τεχνολογία σήμερα. Η εμφυτευματολογία αναβαθμίζεται σε κατευθυνόμενη ρομποτικής οδοντιατρική εμφυτευματολογία. Ξεκινάμε από το τέλος, την τελειωμένη προσθετική εργασία π.χ. γέφυρα και πάμε προς την αρχή, τη χειρουργική τοποθέτηση δηλαδή των εμφυτευμάτων με τη βοήθεια ειδικών ακτινογραφικών και χειρουργικών ναρθηκών, με απόλυτη ακρίβεια και έλεγχο».

Με τη ρομποτική - ψηφιακή συνέργεια έχουμε μεγιστοποίηση της ασφάλειας, ελαχιστοποίηση λαθών, προβλημάτων, σταδίων, ραντεβού, επιπλοκών, θεραπείας και αποθεραπείας. Έχουμε δόντια σε λίγες ώρες έως ολική αποκατάσταση στόματος σε περίπου μία με δύο ημέρες, με υλικά άριστης ποιότητας, μειώνοντας πόνο, ταλαιπωρία, πρηξίματα και κόστος πολλές φορές.

m3


«Ρομποτικό σύστημα Cad/Cam Cerec / Sirona Dentsply»

Η ρομποτική οδοντιατρική συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και την εξέλιξη της επιστήμης μας, ενώ αποτελεί ίσως τον πιο δυναμικό- πρωτοπόρο και αναπτυσσόμενο κλάδο μας. "Παντρεύεται” αρμονικά με όλες τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις π.χ. βιομιμητική, μικροσκοπική, ολιστική, σεβόμενη τις ανάγκες και τα “θέλω” του σύγχρονου ασθενή» συμπληρώνει ο κ. Δημητρίου.

Η Ρομποτική Οδοντιατρική (Cad/Cam) σας περιμένει να κατακτήσετε χωρίς καθυστερήσεις ένα όμορφο, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ με ευχάριστο τρόπο, βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία!

*Δημητρίου Ιάκωβος
Οδοντίατρος Προσθετολόγος
DDS,MSc,MMedSc,MRDi – RCS (Prosthod)
Μετεκπαιδευτής στη Μ.Βρετανία και τις Η.Π.Α στην Αισθητική, Προσθετική, Εμφυτευματολογία και Ρομποτική Οδοντιατρική
τ. Διευθυντής Προσθετικής Κλινικής 251 Γ.Ν.Α.
Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ψηφιακής Υπολογιστικής Οδοντιατρικής (ΕΑΨΥΟ)
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ρομποτικής Οδοντιατρικής ISCD (Cad-Cam)
Opinion Leader Cerec (Sirona Dentsply)
Ιδιοκτήτης – Επιστημονικός σύμβουλος Dental Station

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved