ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το βασικό VW Golf και δεν έρχεται στην Ελλάδα

Αυτό είναι το βασικό VW Golf και δεν έρχεται στην Ελλάδα

Ακούγεται απίστευτο αλλά η εισαγωγική έκδοση της 8ης γενιάς είναι διαθέσιμη με ένα και μόνο χρώμα χωρίς επιπλέον χρέωση.

Του Γιάννη Σκουφή

To νέο VW Golf ξεκινά στη χώρα μας από τα 1.000 κυβικά και τους 110ίππους του τρικύλινδρου 1.0 TSI, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η συγκεκριμένη είναι γενικά η εισαγωγική του έκδοση. Υπάρχει και αυτή με το ατμοσφαιρικό σύνολο των 1.000 κυβικών και των 90 ίππων που κινεί και το Polo και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Όπως βλέπετε το πιο φτηνό Golf -στη Γερμανία, όπου συνολικά οι τιμές του μοντέλου είναι αισθητά πιο ακριβές από ότι στη χώρα μας, είναι το μόνο που ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ- διαθέτει σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών με τάσι και σχεδόν κανένα διακοσμητικό στο αμάξωμά του. Από την άλλη όμως είναι εξοπλισμένο με αυτόματο κλιματισμό, keyless go (σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί), προβολείς LED και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το χρώμα του εσωτερικού του είναι αποκλειστικά μαύρο, ενώ όποιο άλλο χρώμα αμαξώματος επιλεγεί πέρα από το επονομαζόμενο Urano Grey χρεώνεται επιπλέον. Ακόμα και το απλό λευκό.

Στο ερώτημα γιατί δεν έρχεται στη χώρα μας η απάντηση είναι πως πρόκειται για επιλογή της Kosmocar, της επίσημης αντιπροσωπείας της VW στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί πιθανότατα η διαφορά τιμής του από τις 20.500 ευρώ που κοστίζει η πιο πλούσια έκδοση Life με τον 1.0 TSI των 110 ίππων δεν θα ήταν τόσο σημαντική ώστε να μπει με αξιώσεις στις επιλογές όσων ενδιαφέρονται για το καινούργιο Golf.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και τον Μάιο