ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα τρελό Mazda MX-5 πήρε τα βουνά!

Ένα τρελό Mazda MX-5 πήρε τα βουνά!

Όταν υπάρχει αρκετή τρέλα και έμπνευση, τότε μπορεί να υπάρξει ακόμη και ένα MX-5 που με τις κατάλληλες μετατροπές να μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμη και στο Κολοράντο!

Του Γιάννη Σκουφή

Συνήθως όσοι αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα Mazda MX-5 το κάνουν για να απολαύσουν την εμπειρία ενός roadster και την απόλαυση της πίσω κίνησης. Επίσης, τα MX-5 είναι από τα αγαπημένα αυτοκίνητα των tuners και οι χαμηλωμένες και «πειραγμένες» εκδοχές του είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στους δρόμους.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας κάτοχος του δημοφιλούς ιαπωνικού roadster που αποφάσισε να κάνει το αντίθετο. Αντί να βάλει σπορ ελαστικά, πιο σκληρά ελατήρια, να χαμηλώσει το αμάξωμα και όλα τα σχετικά, αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα όχημα εκτός δρόμου…

Και δίχως να κάνει πολλά-πολλά. Ουσιαστικά, αυτό που έκανε ήταν να αντικαταστήσει τους τροχούς με ότι μεγαλύτερο μπορούσε να χωρέσει κάτω από τους θόλους. Πιο συγκεκριμένα, με ζάντες 27 ιντσών της Sparco και με all-terrain ελαστικά της Falken.

«Αφαίρεσα τα πλαϊνά σπόιλερ, έκοψα την επένδυση μέσα από τα φτερά και με λίγη προσοχή και ένα σφυρί αφαίρεσα και λίγο μέταλλο από διάφορα σημεία που έπρεπε» είπε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Joel Gat, που ανέβασε το κατόρθωμα του στα social media.

Ο ίδιος λέει πως του αρέσει να οδηγεί στα βουνά και πως ένα Miata θα έκανε ακόμη πιο απολαυστική αυτή την εμπειρία. Μάλιστα ο Gat θεωρεί πως είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση να βρίσκεται πρόσφυση με ένα πισωκίνητο στα δύσκολα σημεία της διαδρομής. Και ο ίδιος δηλώνει τόσο ενθουσιασμένος με την έμπνευση του που το επόμενο βήμα είναι να προσθέσει αμορτισέρ της Fox. Και προφανώς ο Gat επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση που λέει πως η τρέλα πήρε τα βουνά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου