ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα ταινία Bullitt θα έχει την υπογραφή του Steven Spielberg

Η νέα ταινία Bullitt θα έχει την υπογραφή του Steven Spielberg

Οι ταινίες δράσης με κεντρικό θέμα το αυτοκίνητο και τους αγώνες φαίνεται πως έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτό αναμένεται να δούμε σύντομα ακόμα περισσότερες.

Του Γιάννη Σκουφή

Μία από αυτές θα είναι η νέα ταινία Bullitt την οποία θα σκηνοθετήσει ο Spielberg με πρωταγωνιστή τον Brandley Cooper. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόκειται για κάποιο remake αλλά για μία νέα εκτέλεση που θα βασίζεται στην κλασική ταινία και θα είναι έτοιμη μέσα στην επόμενη διετία.

Ο Cooper θα υποδυθεί τον ρόλο του ντετέκτιβ Frank Bullitt, έναν χαρακτήρα που στην αρχέτυπη ταινία του 1968 είχε αναλάβει ο πολύς Steve McQueen. Οι συζητήσεις γύρω από την παραγωγή της νέας Bullitt είχαν ξεκινήσει στη διάρκεια του lockdown με τον Josh Singer να έχει από τότε αναλάβει να γράψει το νέο σενάριο.

Υπενθυμίζεται πως η αυθεντική ταινία Bullitt έχει ως πρωταγωνιστή έναν ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο που προστατεύει έναν πληροφοριοδότη μέχρι οι πληρωμένοι δολοφόνοι να σκοτώσουν τον γκάνγκστερ.

Το highlight της ταινίας ήταν η ανεπανάληπτη οδήγηση του McQueen πίσω από το τιμόνι μας σκούρας πράσινης Ford Mustang που καταδίωκε δύο κακούς μέσα σε ένα μαύρο Dodge Charger. Ακόμα και σήμερα, η συγκεκριμένη σκηνή παραμένει συναρπαστική και μπορείτε να την απολαύσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ταινία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία ενισχύοντας περαιτέρω το μύθο του αμερικανικού pony-car. Μάλιστα, η Bullitt Mustang που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας πωλήθηκε πριν από δύο χρόνια στο απίστευτο ποσό των 2,6 εκ. λιρών σημειώνοντας νέο ρεκόρ πώλησης για μια Mustang.