ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι ένα από τα πιο περίεργα αυτοκινούμενα

Αυτό είναι ένα από τα πιο περίεργα αυτοκινούμενα

Τα αυτοκινούμενα είναι βαν και τροχόσπιτο σε ένα. Τι λέτε όμως όταν ένα αυτοκινούμενο σέρνει ένα συμβατικό τροχόσπιτο;

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως μπορείτε να δείτε στην οθόνη σας βλέπουμε μία πολύ περίεργη ιδιοκατασκευή. Πρακτικά, υπάρχουν δύο κλασικά VW Type 2 (οι γνωστές σε όλους μας «κλούβες») του 1963, όπου το ένα έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να ρυμουλκεί το άλλο.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως το πρώτο T2, το οποίο είναι και το κινητήριο, είναι εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα από ένα Audi S3. Ο κινητήρας και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και τραβούν αγόγγυστα το δεύτερο Type 2, το οποίο έχει βελτιωθεί για λόγους πρακτικότητας.

Έτσι διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι και ένα σχετικά μεγάλο ψυγείο, ενώ υπάρχουν ντουλάπια, αποθηκευτικοί χώροι, καθώς και ένας υπερυψωμένος φεγγίτης. Τα πάντα έχουν μεταποιηθεί με μεράκι και προσοχή ώστε να μην αλλοιωθεί η αυθεντικότητα των T2 που έχουν διανύσει κάτι λιγότερα από 39.000 χιλιόμετρα.

Αυτό το πολύ ιδιαίτερο τροχόσπιτο θα πωληθεί σε δημοπρασία στο Car & Classic στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις προσφορές να βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 22 Σεπτεμβρίου. Η τρέχουσα προσφορά ανέρχεται στις περίπου 23.000 ευρώ και η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Για να δούμε ποια θα είναι η τελική του τιμή.