FUN TIME

Αυτή είναι η πιο… γλυκιά βασιλική κόμπρα στον κόσμο (vids+pics)

Αυτή είναι η πιο… γλυκιά βασιλική κόμπρα στον κόσμο (vids+pics)
Κι όμως, αυτή η κόμπρα δεν είναι καθόλου επικίνδυνη!
Instagram

Ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον πλανήτη είναι η βασιλική κόμπρα, όμως, η συγκεκριμένη είναι η πιο… γλυκιά που θα μπορούσε να βρει κανείς!

Η βασιλική κόμπρα, ή αλλιώς Νάγια, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα δηλητηριώδη φίδια της γης. Η ονομασία «κόμπρα» (σ.σ. Cobra) είναι πορτογαλικής προέλευσης, ενώ στην αρχαιότητα την ονόμαζαν και «Ασπίδα».

Είναι ένα επικίνδυνο φίδι που συναντά κανείς κυρίως στην Ανατολική Αφρική και την Ασία. Έχει σχετικά μικρό κεφάλι, τετραγωνικό, καλυπτόμενο επίσης με πλάκες και ουρά οξύληκτη. Στο μπροστινό μέρος της άνω σιαγόνας φέρει αυλακωτά ιοβόλα άγκιστρα διπλάσιου μεγέθους των οδόντων του. Κάποια είδη έχουν τη δυνατότητα λόγω ισχυρών σιελογόνων αδένων να εκτοξεύουν το δηλητήριο σε απόσταση μέχρι 2,5 μέτρων.

Η συγκεκριμένη κόμπρα, όμως, είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες. Πρόκειται για το πιο γλυκό… φίδι που μπορεί να συναντήσει κάποιος. Και μάλιστα, δεν κινδυνεύει να τον «φάει» αλλά μπορεί να το φάει αυτός, κυριολεκτικά, όπως θα διαβάσετε στο ακόλουθο photostory.

Πρόκειται για δημιουργία του Αμορί Γκισόν, διάσημου Ελβετού pastry chef, ο οποίος κάνει τέτοιου τύπου δημιουργίες με τη σοκολάτα. Ο Γκισόν κατασκευάζει τα πάντα από σοκολάτα, με τα άγρια ζώα να του δίνουν πολλές φορές έμπνευση έτσι ώστε να αφήσει άφωνο όλο τον πλανήτη.

Ο 29χρονος «μάγος» της ζαχαροπλαστικής πλέον θεωρείται ο Νο1 στον τομέα του και το 2017 ποφάσισε να ανοίξει και πάλι τα φτερά του ταξιδεύοντας τον κόσμο και παραδίδοντας τα Masterclasses του στις καλύτερες μαγειρικές ακαδημίες, καθιστώντας τον νούμερο 1 Chef σε κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο με πάνω από 1 εκατομμύριο οπαδούς!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέγα φιάσκο για τους Τούρκους: Ενεργοποίησαν S-400 για να βρουν ελληνικά F-16 και… ούτε που τα είδαν