ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το τραγούδι “Cosmic Day” του Prince κυκλοφόρησε

Το τραγούδι “Cosmic Day” του Prince κυκλοφόρησε

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Studio 3 του Sunset Sound, στις 15 Νοεμβρίου του 1986.

Είναι το «Cosmic Day» που θα περιλαμβάνεται στην επικείμενη επανέκδοση του «Sign O’ the Times» (κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου). Το ίδρυμα συνόδευσε την παρουσίαση αυτής της σπανιότητας με φωτογραφία, στον λογαριασμό του στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των στίχων του τραγουδιού που ιδιοχείρως είχε γράψει ο Prince.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Studio 3 του Sunset Sound, στις 15 Νοεμβρίου του 1986, και αν και κάποιο μικρό μέρος της ηχογράφησης είχε αλλάξει χέρια από συλλέκτη σε συλλέκτη όλα αυτά τα χρόνια, τώρα είναι η πρώτη φορά που έχουμε τη δυνατότητα να το ακούσουμε ολόκληρο.

Όπως σημειώνει το Rolling Stone, το «Cosmic Day» είναι μία από τις 45 στούντιο ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις που θα περιλαμβάνονται στην επανέκδοση του «Sign O’ the Times». Το σετ των 8 CD ή, 13 LP θα έχει και άλλα καλούδια από το θησαυροφυλάκιο του Prince: ένα live show του 1987 στην Ολλανδία, ένα φιλμ από την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Prince στο Paisley Park το 1987 καθώς και τραγούδια όπως μια ακυκλοφόρητη εκδοχή του 1979 του «I Could Never Take the Place of Your Man». Θα συνοδεύεται από ένα 120 σελίδων δεμένο βιβλίο με στίχους των τραγουδιών που με το χέρι είχε γράψει ο Prince και φωτογραφίες, που βλέπουν για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, από τον βασικό φωτογράφο του εκείνη την εποχή, τον Jeff Katz.

Ακούστε το παρακάτω:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: Έρχονται και νέα μέτρα - Εκτός ελέγχου η κατάσταση - Ξεπέρασε το 1 ο δείκτης R