ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Νέες ταινίες και προβολές με 2 ευρώ

Το Φως του Διαβόλου (Prey for the Devil)
Το Φως του Διαβόλου (Prey for the Devil) από σήμερα (27/10) στα σινεμά
Tanweer

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Οκτωβρίου έχει ταινίες για κάθε γούστο, αλλά και προβολές μόνο με 2 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα θα ισχύει ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ σε όλους τους κινηματογράφους για δεκάδες ταινίες, στο πλαίσιο της Γιορτής του Σινεμά.

Μια από τις ταινίες που μπορείτε να δείτε είναι το φιλμ Εκεί που Ζούμε του Σωτήρη Γκορίτσα με πρωταγωνιστή τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και σε μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου.

Εκεί Που Ζούμε

Η νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα. Tην ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα - προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο - και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστεί ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και συμπρωταγωνιστούν οι: Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα, Ωρόρα Μαριόν και η Λένα Κιτσοπούλου.

Το soundtrack και το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας είναι του μόνιμου συνεργάτη του Σωτήρη Γκορίτσα, Νίκου Πορτοκάλογλου.

Το Φως του Διαβόλου (Prey for the Devil)

Η αδελφή Αν δεν χειροτονήθηκε, επιλέχθηκε. Αλλά από ποιον; Τον Θεό ή τον Διάβολο; Αυτά είναι τα ανατριχιαστική ερωτήματα που θέτει το συναρπαστικό μεταφυσικό θρίλερ, Το Φως του Διαβόλου, σε σκηνοθεσία του Ντάνιελ Σταμ (13 Αμαρτίες, Ο Τελευταίος Εξορκισμός).

Η ταινία κάνει την ανατροπή στους κανόνες, βάζοντας για πρώτη φορά στο επίκεντρο μία μοναχή να εκτελεί εξορκισμό. Τη μαχητική πρωταγωνίστρια υποδύεται η Τζακλίν Μπάιερς (Salvation, Ξαναγράφοντας την Ιστορία) δίπλα στους Βιρτζίνια Μάντσεν (Candyman), Κόλιν Σάλμον (Prime Suspect 2), Κρίστιαν Ναβάρο (Δεκατρία γιατί), Μπεν Κρος (Οι Δρόμοι της Φωτιάς)και την πρωτοεμφανιζόμενη Πόζι Τέιλορ.

Η μοναχή Αν (Τζάκλιν Μπάιερς) πιστεύει ότι το κάλεσμα της είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα εξορκιστής… αλλά ποιος ή τι είναι αυτό που την καλεί; Η Αν αναζητά μία θέση στη σχολή εξορκισμού που άνοιξε ξανά η Καθολική Εκκλησία μετά την παγκόσμια αύξηση των δαιμονισμών. Μέχρι τώρα αυτές οι σχολές εκπαίδευαν μόνο άντρες ιερείς, αλλά ο καθηγητής (Κόλιν Σάλμον) αναγνωρίζει το χάρισμα της και δέχεται να την εκπαιδεύσει. Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον συμφοιτητή της πάτερ Ντάντε (Κρίστιαν Ναβάρο), η αδελφή Αν θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού, που κατά τη γνώμη της έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια. Σύντομα, η Αν θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος την έχει εκεί που ο ίδιος θέλει να βρίσκεται.


Ληστής με Στυλ (Bandit)

Βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία, η ταινία διηγείται την ζωή του «Ιπτάμενου κλέφτη» του θρυλικού εγκληματία ο οποίος κατάφερε να ληστέψει πάνω από 59 τράπεζες και κοσμηματοπωλεία μέχρι που συνελήφθη χωρίς όμως αυτό το γεγονός να καταφέρει να τον σταματήσει.

Μια ταινία του Αλαν Ούνγκαρ με τους Μελ Γκίμπσον, Τζος Ντουαμέλ.

Ο Άγνωστος (The Stranger)

Δύο άνδρες γνωρίζονται σε ένα αεροπλάνο και ξεκινούν μία συζήτηση που καταλήγει σε φιλία. Για τον Χένρι Τιγκ (Σον Χάρις), η φιλία αυτή είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο καινούργιος του φίλος, ο Μάρκ (Τζόελ Έτζερτον), γίνεται σωτήρας και σύμμαχός του. Ωστόσο, κανένας δεν είναι πραγματικά αυτός που δείχνει, και οι δυο τους κουβαλάνε μυστικά που απειλούν να τους καταστρέψουν - ενώ μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις του έθνους πλησιάζει.

Παγίδα (Huda's Salon)

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης των «Παράδεισος Τώρα» και «Ομάρ», Χάνι Αμπού-Ασάντ, υπογράφει ένα ακόμη συγκλονιστικό πολιτικό θρίλερ, αυτή τη φορά με ηρωίδες δυο γυναίκες που πρέπει να συγκρουστούν με το αδιανόητα σκληρό σύστημα, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς, αν θέλουν να επιβιώσουν. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Καρό Νίντζα Επικίνδυνη Αποστολή (Checkered Ninja 2)

O Καρό Νίντζα επιστρέφει δριμύτερος! Όταν ο μοχθηρός μεγιστάνας Φίλιπ ‘Επερμιντ γλιτώνει τη φυλακή στην Ταϊλάνδη και αποχωρεί ατιμώρητος, ο Καρό Νίντζα αποφασίζει να τον εκδικηθεί με σύμμαχό τον 13χρονο Άλεξ. Στην προσπάθεια τους να αποδώσουν δικαιοσύνη παρασύρονται σε μια εξωτική αποστολή που θα δοκιμάσει τα όρια της φιλίας τους.

Η πρωτότυπη αυτή ταινία, που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη χώρα της Δανία, έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το πικάντικο χιούμορ της και την καταιγιστική της δράση.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Άρης Κυπριανού, Θανάσης Δρακόπουλος, Μαρία Κάνθερ, Σκεύος Πολυκάρπου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Εύρος Βασιλείου, Λουίζα Μιχαηλίδου, Γιώργος Ευαγώρου
Νάτια Χαραλάμπους, Μαρία Μαχλαμούζη



Διαβάστε επίσης

Γιορτή του Σινεμά: Δεκάδες ταινίες με 2 ευρώ μόνο για μία μέρα

Το φινάλε του «House of the Dragon» έγραψε ιστορία

Αυτές είναι οι ταινίες που είδαμε στα σινεμά το περασμένο τετραήμερο

Ο Χένρι Κάβιλ επιστρέφει ως Σούπερμαν - Η ανακοίνωση του ηθοποιού