ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Παξοί – Αντίπαξοι: Το πανέμορφο «δίδυμο» νησιών του Ιονίου

Παξοί – Αντίπαξοι: Το πανέμορφο «δίδυμο» νησιών του Ιονίου
INTIME NEWS

Εάν ο Παράδεισος υπήρχε σε καρτ ποστάλ, τότε σίγουρα θα απεικόνιζε το παραμυθένιο σκηνικό των Παξών, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, που αποτελεί πραγματικό στολίδι για το Ιόνιο Πέλαγος.

Είναι αλήθεια πως οι λάτρεις του Ιονίου, δεν αλλάζουν με τίποτα την άγρια ομορφιά που «ξεδιπλώνεται» μέσα από τα καταγάλανα νερά, τους επιβλητικούς βράχους και τις σπηλιές του, έτσι αυτά τα δύο αδερφάκια νησιά, Παξοί- Αντίπαξοι, αναμφίβολα θα συναρπάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Ο κοσμοπολίτικος και συνάμα γραφικός χαρακτήρας των Παξών, τους καθιστά έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στο Ιόνιο. Αποτελείται από γραφικά ψαροχώρια, μαγευτικές παραλίες και μία αίσθηση πολυτέλειας που είναι απόρροια της μοναδικής αύρας που αποπνέει το νησί. Πρωτεύουσα των Παξών και κεντρικό λιμάνι είναι ο Γάιος, όπου βρίσκουμε πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή.

Μπορεί να φαίνεται ίσα-ίσα στον χάρτη, μιας και αποτελεί μία μικρή κουκίδα στο Ιόνιο πέλαγος, απέχοντας μόλις 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, στην πραγματικότητα όμως διαθέτει ένα μεγαλείο, που θα ανακαλύψετε ξεκούραστα και απολαυστικά, μιας και ούτε οι δρόμοι θα σας φάνε, αλλά ούτε και οι ατελείωτες αναζητήσεις για την πιο όμορφη παραλία του νησιού, καθώς κάθε τοπίο του σας ανταμείβει απλόχερα. Μην ξεχάσετε λοιπόν το αγαπημένο σας μαγιό, μπόλικο αντιλιακό, ξεσκόνιστε τα ιταλικά σας και …έτοιμοι!

Ώρα για βουτιές στις πισίνες του Ιονίου

Στην κορυφή της πυραμίδας όλων φυσικά βρίσκονται τα ξακουστά και φημισμένα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά των Παξών, που μοιάζουν με φυσική πισίνα, συναρπάζοντάς σας, σε κάθε βουτιά. Αδράξτε την ημέρα από νωρίς, είτε παίρνοντας το καραβάκι, είτε πηγαίνοντας με το αυτοκινητό - αναλόγως την παραλία που θα επιλέξετε – πάρτε όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε, καθώς οι περισσότερες παραλίες του νησιού δεν είναι οργανωμένες, μην ξεχάσετε τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλά σας για υποβρύχιες αναζητήσεις και ξεκινήστε ένα μοναδικό ταξίδι στο απέραντο του Ιονίου.

Από τον «Ερημίτη», με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη λευκή άμμο και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που ολοκληρώνει το μαγευτικό τοπίο, μέχρι το «Κηπιάδι», το οποίο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Λόγγου και είναι η μεγαλύτερη παραλία των Παξών, με πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά και λευκά βότσαλα αλλά και το «Μαρμάρι», με τα επιβλητικά δέντρα γύρω από την παραλία που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες, κάθε επιλογή θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Ιδιαίτερη αναφορά στο «Γαλάζιο», το οποίο θυμίζει κάτι από την «Γαλάζια Λίμνη» και είναι «όνομα και πράγμα» που λέμε, καθώς τα καταγάλανα νερά του, η αμμώδης ακτογραμμή και η πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα, καθιστούν τη συγκεκριμένη πραλία, κορυφαία επιλογή για όποιον βρεθεί σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Απόδραση στην απόλυτη μαγεία

Το ταξίδι μέχρι τους Παξούς από την Αθήνα είναι μακρινό, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα σας οδηγήσει στο «στολίδι» του Ιονίου Πελάγους. Αν φτάσετε λοιπόν, μέχρι τους Παξούς, μία μονοήμερη εξόρμηση απέναντι στους Αντίπαξους είναι must. Ο λόγος είναι πως οι δύο παραλίες που βρίσκονται εκεί, η «Βρίκα» και το «Βουτούμι», μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι, χάρη στο μοναδικό τρίπτυχο: τιρκουάζ νερά, λευκή άμμος, πράσινο φόντο. Αυτά τα τρία στοιχεία, δημιουργούν μία μοναδική εικόνα που είναι βέβαιο πως θα σας συντροφεύει για μια ζωή, κάνοντας τις φετινές σας διακοπές, ανεξίτηλες στο χρόνο.

Δραστηριότητες και αξιοθέατα στους Παξούς

Για τον δραστήριο της παρέας, που η απόλυτη ηρεμία και το μαγικό φόντο δεν είναι αρκετά, οι Παξοί – παρά το μέγεθός τους - προσφέρουν και πλήθος επιλογών για δραστηριότητες, όπως βόλτα στα σοκάκια του Γάιου, γύρο του νησιού με καραβάκι, επίσκεψη στο ενετικό κάστρο της νησίδας του Αγίου Νικολάου, επίσκεψη στο Αγγλικό Κυβερνείο ή στο Μουσείο των Παξών, χαλάρωση στις ιαματικές πηγές του Οζιά, του Γιαννά και της Γλυφάδας, πεζοπορία μέσα από τους ελαιώνες στις διαδρομές: Γάιος - Λόγγος, Γάιος - Μπογδανάτικα, Γάιος – Τρυπητός, αλλά και καταδύσεις για να θαυμάσεις τον εντυπωσιακό βυθό των Παξών. Αν φοβάστε λοιπόν πως θα βαρεθείτε, τότε ετοιμαστείτε να διαψευστείτε, καθώς πρόκειται για ένα ταξίδι που θα σας συναρπάζει κάθε στιγμή της ημέρας, γεμίζοντας τις μπαταρίες σας για μία ολόκληρη χρονιά.

Μην αγχωθείτε ότι πρέπει να προλάβετε να τα κάνετε όλα και να τα δείτε όλα, καθώς το νησί αυτό προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό χαλάρωσης και εγρήγορσης, λόγω των μικρών αποστάσεων και των full extra επιλογών. Αφεθείτε στους ήρεμους και απλούς ρυθμούς του νησιού, αποβάλετε το στρες και ξεχάστε τις έγνοιες που έχετε αφήσει πίσω σας, μιας και οι Παξοί είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε το δικό σας restart.