TRAVEL

Χαλκιδική: Δημιουργούν «γέφυρα γεύσης» από το παρελθόν στο σήμερα

Χαλκιδική: Δημιουργούν «γέφυρα γεύσης» από το παρελθόν στο σήμερα
Pexels.com

Χαλκιδική: Street food με bao buns με γέμιση αγριοκάτσικο και μαύρο χοίρο, στο Άλσος του Αριστοτέλη

Street food με προζυμένια bao buns (μπάο μπαν) με γέμιση αγριοκάτσικου ή κιμά μαύρου χοίρου και τρούφα θα σερβίρονται στις 18 Μαΐου στο Άλσος του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, σε μια διοργάνωση που φέρει τον τίτλο «Αριστοτελικό Συμπόσιο».

Πρόκειται για εκδήλωση του δήμου Αριστοτέλη, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στην οποία θα γίνει επίδειξη της αρχαιοελληνικής κουζίνας αλλά και των υλικών που χρησιμοποιούνταν πριν από χιλιάδες χρόνια, με στόχο να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» από το παρελθόν στο σήμερα.

Γευστικοί «πρωταγωνιστές» θα είναι ο μαύρος χοίρος, το άγριο κατσίκι, το προζυμένιο ψωμί, τα αριστοτελικά βότανα, τα τουρσιά, τα φρούτα του δάσους και οι τρούφες μετατρέποντας το street food σε «πρεσβευτή» της γαστρονομικής ιστορίας του Αριστοτελικού Όρους.

Τη γαστρονομική επιμέλεια του αρχαιοελληνικού μενού, που θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες, θα έχει ο chef Δημήτρης Τσανανάς, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στη γαστρονομία και την αναγνώρισή του εκτός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη απ` όπου κατάγεται.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί από τον τοπικό κοινωνικό φορέα «Ενσυναίσθηση» στο Ιατρείο των Σταγείρων, προκειμένου αυτό να εξοπλισθεί με είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το «Αριστοτελικό Συμπόσιο» στα Στάγειρα, ο Δήμος Αριστοτέλη φιλοδοξεί να το θεσμοθετήσει ως ένα ετήσιο street food festival, ενταγμένο στο KOUZINA και στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, συνδυάζοντας μέσα από δρώμενα και αφηγήσεις, γαστρονομία, ιστορία, πολιτισμό και τουρισμό.